Yonca Lodi: Zorlandığım işleri seviyorum!

Yonca Lodi: Zorlandığım işleri seviyorum!

MAGAZİN Haberleri

Ünlü şarkıcı Yonca Lodi yeni albümü 12 Ay'la sevenleri ile buluştu. Lodi kariyeri ve müzikleri hakkında samimi açıklamalarda bulundu

Öncelikle '12 Ay' hayırlı olsun. Aradaki iki single'ı da düşünerek albüm olarak bir ara vermiştiniz. Albümler arasında ne kadar ara olmalı? Bu süreci nasıl geçiyorsunuz?
Aslında ben bu arada hep albüme hazırlanıyordum da, çalışırken zamanı farketmiyorum galiba. Bir dahakine biri beni uyarsın. Arka arkaya yapılan, kaygılı işleri sevmiyorum. Şarj olmak, biraz bu dünyadan çekilip, olana bitene bakmak ve biriktirmek istiyorum. Söyleyecek sözüm biriksin, yeni anlatacağım şeyler olsun istiyorum.


'12 Ay' ın hazırlıkları nasıl geçti? Şarkı seçimleri, stüdyo aşamasını anlatır mısınız?
Bu sefer şarkı seçimleri de, stüdyo aşaması da oldukça fazla zaman aldı. Oldukça fazla şarkı içinden seçim yaptım, karar vermek güç oldu epeyce. Hatta kayıt aşamasında dahi yeni şarkılar geldi, tekrar tekrar yeniden başlamış gibi olduk her şeye. Uzun ama çok keyifli ve maceralı geçti kayıtlarımız. Bu işin en çok sevdiğim kısmı stüdyoda oluşum süreci.


Sonuncu gün herkes birbirine hüzünlü gözlerle bakıyordu bitti mi diye?
Bu albüm sözü ve müziği size ait bir şarkıyla açılıyor. Neden sadece sizden 1 şarkı var çalışmanızda? Kendime karşı insafsızım biraz galiba. Kayıp Joker'in müziğini aylar önce yapmıştım ama bitirmemiştim. Sonra bir gece bir anda dökülüverdi kağıda. Son anda girdi albüme, her anlamda joker oldu.


Yine canımızı acıtacak şarkılar mı seçtiniz?
Yok kıyamam sizlere de, önce kendi canım yanıyor zaten. Ben aylardır yaşıyorum bu şarkılarla, ilk duyduğumda neler hissediyorum bir bilseniz. Gece yarıları gelen demoları dinleyip dinleyip nbsp; nbsp;içleniyorum. Her insanın hayatında yaşadığı her türlü duyguyu ben de yaşıyorum doğal olarak, farklı değil hissettiklerim. Acıyı yaşatabilmek için, can acısının ne olduğunu bilmek lazım sanki, 'miş gibi' yapamıyorum ben.


Yonca Lodi için eğlenceli şarkının tanımı nedir?
İlk duyduğum anda, enerji patlaması yaşatıyorsa bana o şarkı eğlencelidir. 'Hazine' öyle bir şarkı mesela. İlk duyduğumuz andan itibaren tüm ekip kalkıp oynamaya başladık, stüdyodaki halimizi görmenizi isterdim.




Müzikal kariyeriniz dışında ekran önüne geçmeyi hiç düşündünüz mü?
Konservatuvar eğitimi aldım, oyunculuk çok uzak değil bana. Zorlandığım işleri daha çok seviyorum, belki çok cazip veya sadece çok eğlenceli bir şeyin içinde yer alırım.


Dizi müzikleriyle de gündeme geliyorsunuz. Bu projeler nasıl gelişiyor?
Dizi projelerine bayılıyorum. Sanki bambaşka bir iş yapıyormuşum gibi farklı geliyor. Şarkıcılık ile oyunculuk birbirinden ayrı işler değil aslında. Anlatım aracı olarak ben sesimi kullanıyorum ama o hikayeye ait bir şey anlatıyorum, o karakter oluyorum. Müziğin dizi için öneminin farkındayız artık. Bu hikayeyi nasıl bir şarkıyla anlatmalı diye kafa yoruyor besteciler, bu sayede de güzel işler çıkıyor. nbsp; nbsp;


AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...