Arabalı vapurun kaptanı serbest

Arabalı vapurun kaptanı serbest

GÜNDEM Haberleri

Sirkeci'deki arabalı vapur kazası soruşturmasında son dakika gelişmesi. Gemi kaptanı dahil 3 kişi sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul Sirkeci'de arabalı vapur iskelesinde denize düşen araçta 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz'ın ölümüyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Adliyeye sevk edilen kaptan hakkında tutuklama talep edildi. Sabah saatlerinde İstanbul'a gelen ekip, liman başkanlığında başta Sadabat isimli arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm olmak üzere, ilgili personelin ifadesini almaya başladı. Son alınan bilgiye göre Sirkeci'de 1 çocuğun öldüğü arabalı vapuru kazasıyla ilgili olarak gemi kaptanı dahil 3 kişi sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Gemi kaptanına yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

İDO'DAN BASIN AÇIKLAMASI

15.03.2014 Cumartesi günü saat 15:20 civarında SADABAT isimli gemimizin Sirkeci-Harem seferi için Sirkeci'de araç yüklemesi esnasında 34 HS 6408 plakalı bir araç denize düşmüştür . Araç içerisinde bulunan 4 yolcu denizden kurtarılarak ambulanslarla hastanelere sevk edilmiştir. Bugün saat 15:00 sularında Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde meydana gelen kazada yaralanan ve hastaneye kaldırılan yolcularımızdan Ece Su Yılmaz maalesef hayatını kaybetmiştir. Kazanın oluş biçimi ile ilgili detaylı inceleme ilgili mercilerce devam etmektedir. Kazayla ilgili Liman Başkanlığı'nın incelemesinin ve savcılık soruşturmasının tamamlanmasının ardından konuyla ilgili yeni bilgileri kamuoyu ile paylaşıyor olacağız. Yolcumuzun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyuyor, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz.
Sirkeci Araba Vapuru İskelesi'nde dün yaşanan kazayla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Hâlihazırda olayla ilgili teknik ve adli soruşturma süreçleri devam etmektedir. Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu Üyeleri bugün itibarıyla İstanbul'a gelmiş ve İstanbul Liman Başkanlığı ile birlikte tahkikatlarına başlamış bulunmaktadır. Ayrıca konuya ilişkin olarak Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması da devam etmektedir. İDO olarak elimizde bulunan tüm bilgi ve görüntüleri yetkili makamlara teslim etmiş bulunuyoruz. Resmi incelemenin tamamlanmasının ardından inceleme sonuçlarını kamuoyuna açıklayacak ve raporun gereklerini yerine getireceğiz. Yaşanmış olan kazadan ve yolcumuzun ölümünden dolayı üzüntümüz büyüktür. (Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...