Gazzeli öğrencilerden çağrı

/ Kaynak: AA
Gazzeli öğrencilerden çağrı

DÜNYA Haberleri  / AA

Gazze'deki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan öğrenciler, Mısır yönetimine, Refah Sınır Kapısı'nın açılması çağrısında bulundu.

Öğrenciler, Gazze'deki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak Refah Sınır Kapısı'nın açılması talebiyle gösteri düzenlendi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı gösteride, "Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını istiyoruz", "Gazze'ye yardım edin" yazılı dövizler taşındı.Gösteriyi organize eden Ambargoya Karşı Halk Komitesi Sözcüsü Ethem Ebu Selemiyye, yaptığı konuşmada, "İsrail ablukası devam ederken Refah Sınır Kapısı'nın sürekli kapalı tutulması, Gazze Şeridi'nin çektiği sıkıntıyı artırıyor" dedi. Mısır makamlarını Refah Sınır Kapısı'nı insani durumlar için açık tutmaya çağıran Ebu Selemiyye, "Binlerce hasta ve yurt dışında okuyan öğrenci var. Refah'ın kapalı olması nedeniyle dışarıya çıkamıyorlar. Bu hiçbir bahanesi olmayan bir suçtur" diye konuştu.3 Temmuz'daki askeri darbenin ardından Gazze'nin "can damarı" olarak nitelendirilen sınırdaki tünelleri yıkan Mısır yönetimi, Refah Sınır Kapısı'nı da istisnai durumlarda geçişlere açıyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...