Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bill Gates: Herkes İşsiz Kalacak!

Bill Gates: Herkes İşsiz Kalacak!

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un kurucusu Bill Gates, American Enterprise Institute'ta düzenlenen konferansta yaptığı açıklamalar ile tüm dikkatleri üzerine çekti

Bill Gates, 20 yıl içerisinde birçok işin robotlar tarafından yapılabileceğini ve hiçbir hükümetin bu duruma hazır olmadığını belirtti. Konferansta konuşan Bill Gates, "Teknoloji zaman içinde, özellikle de daha az bilgi birikimi gerektiren işlerde, istihdamı azaltacak. Bundan 20 yıl sonra, birçok iş alanında işçi gereksinimi azalacak. İnsanların şu anda bunu düşündüğünü sanmıyorum" şeklinde konuştu.
Bill Gates asgari ücretin arttırılması konusunda da bazı açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin artmasına karşı olduğunu belirten Bill Gates'e göre yakın zamanda yaşanacağını tahmin ettiği işsizlik, robotların iş hayatına girmesiyle daha kötü bir hal alacak. İşverenlerin yazılım otomasyonlarına yani robotlara tek bir seferlik ödeme yaparak, insan gücüne harcadığı maliyeti ortadan kaldıracak. Asgari ücretin de artması durumunda insan gücünün tercih edilmeyeceğini savundu. nbsp;Robotların hayatımıza girmeye başlamasıyla Gates, söylediklerinin yaşanacağını altını çizerken, bu durumun ise kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...