Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doktor beraat etti, meslek örgütü ceza istedi

/ Kaynak: DHA
Doktor beraat etti, meslek örgütü ceza istedi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Polis Merkezi'nde dayak yediği iddia edilen Fevziye Cengiz'in hastane raporunu düzenleyen doktor beraat etti, meslek örgütü ceza almasını istedi.

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde 2011 yılı Temmuz ayında gözaltına alınan Fevziye Cengiz'in dövülmesine ilişkin hastane raporunu düzenleyen Dr. A.K.'ye İzmir Tabip Odası tarafından verilen 'uyarı' cezası kararını Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu yetersiz bularak bozdu.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım'ın olay günü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli nöbetçi doktor A.K. ile karakolda bulunan polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunu değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, hazırladığı iddianamede, Fevziye Cengiz'in polis merkezinde dövülmesinden sonra rapor için götürüldüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde, görevli doktor A.K. tarafından muayene edildiğini, ancak doktorun yeterince muayene etmeden müştekinin sağ kolunda ve yüzündeki, kırmızı ekimozların saptandığını belirtmekle yetindiğini kaydetti. Fevziye Cengiz'e aynı gün Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nde yapılan muayenede, vücudundaki darp ve cebir izlerinin ayrıntılı olarak tespit edildiği vurgulayarak, Dr. A.K.'nın 'görevi kötüye kullanma' suçunu işlediğini iddia etti. Dr. A.K. hakkında 6 ay ile 2 yıl arasında, polis memurları Ş.Ü. ve C.İ.'nin, müşteki Fevziye Cengiz'in darp edildiğini görmelerine rağmen, bu olayı yetkili makamlara bildirmedikleri gerekçesiyle, 'suçu bildirmemekten' 1 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmalarını istedi. İzmir 10'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda, polis memurları Ş.Ü. ve C.İ. ile, doktor A.K.'nın beraatine karar verildi.

AVUKAT ODA'YA BAŞVURDU

Bu dava sürerken, Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, Dr. A.K.'yı, müvekkiline yapılan işkenceyi raporunda belirtmediği iddiasıyla İzmir Tabip Odası'na şikayet etti. 21 Kasım 2012'de İzmir Tabip Odası, doktor A.K. hakkında 'adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek' iddiasıyla soruşturma başlattı. İzmir Tabip Odası, 'uyarı' cezası verdi. Avukat Hanife Yıldırım, İzmir Tabip Odası'nın verdiği 'uyarı' cezasının yetersiz olduğunu belirtip, Dr. A.K.'nın 'mesleksel bilgi ve becerilerini insan onuruna ters düşecek amaçlarla kullanmak, işkence yapmak, işkenceye katılmak veya işkence olarak nitelendirilebilecek işlem ve davranışlarda bulunmak, işkence bulgularının tespitinde gerçeğe aykırı rapor düzenlemekten, geçici olarak 15 günden 6 aya kadar meslekten alıkoyma' cezası ile cezalandırılması istemiyle Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu'na başvurdu.

KARARI BOZDU

Türk Tabipler Birliği Yüksek Onur Kurulu, Dr. İbrahim Tufan Ünal başkanlığında, Avukat Hanife Yıldırım'ın talebini inceledi. Kurul, dosyadaki bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, oy birliği ile aldığı kararda, "Dr. A.K.'nın İzmir Tabip Odası Onur Kurulu kararında belirtilen eylemleri ile verilen ceza arasında adil dengenin kurulmadığı, eylemin niteliği göz önüne alındığında, daha önce ceza almamış olmasının hekim lehine takdir hakkı kullanılmasının gerekçesi olamayacağı sonucuna varılmakla, Dr. A.K.'in uyarı cezası ile cezalandırılmasına ilişkin İzmir Tabip Odası Onur Kurulu kararının bozulmasına oybirliğiyle karar verildi" denildi.

Avukat Hanife Yıldırım, kararın bozulmasının yerinde olduğunu, görevini yapmadığını belirttiği Dr. A.K.'ya ağır ceza verilmesi gerektiğini söyledi. İzmir Tabip Odası bozma kararının ardından şikayeti yeniden değerlendirecek.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...