Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fener Erciyes maçı sonrası Yanal'dan açıklamalar

/ Kaynak: AA
Fener Erciyes maçı sonrası Yanal'dan açıklamalar

SPOR Haberleri  / AA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kayseri Erciyesspor karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetten dolayı çok mutlu olduklarını, ikinci yarının başında yitirdikleri puanları telafi ederek rakipleriyle puan farkını açtıklarını belirtti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, Kayseri Erciyesspor karşısında çok sayıda pozisyondan yararlanamadıklarını ve zorlandıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Kazandığımız için oldukça mutluyuz. Devrede yaşattığımız puan farkını tekrar sağlamak ve öne geçmek niyetindeydik. Sakatlıklar ve cezalıların olduğu yoğun bir dönemde kaybettiğimiz maçlar vardı. Bugün telafi için fırsat çıktı, zorlandık. Özellikle ilk yarıda, ritmi yakalayamadığımız zamanlar oldu. İkinci yarıda istediğimiz herşey vardı. Goller kaçırdık. Sow'un kaçırdığı gollerden sonraki üzüntüsü ve üzerinde yaşattığı gerginliği, soyunma odasında paylaştık. Sow çok üzüldü. O önemli bir oyuncu. Defalarca gol kalitesini kanıtlamış bir oyuncu. Sow yine gollerine devam edecek. Bugün sonucu alamadı. Biz de ona destek olduk."

Kendi oyuncularına yönelik son haftalarda yapılan sert hareketlere sitemde bulunan Yanal, şöyle devam etti:

"Fena hareketlerin ve yaralayıcı hareketlerin özellikle son haftalarda bizim takımın başına gelmesinden dolayı üzüntü içindeyiz. İki hafta önce Gosso'nun hayati bir şekilde yaralayıcı hareketi var. Bugün maalesef Mandjeck'in Emre'ye yaptığı bir hareket var. Bizde önemli figürler, önemli oyuncular var. Emre, Caner, Gökhan, Volkan gibi. Türk futbolunun önemli oyuncuları bunlar. Misyonlarını her yerde temsil ediyorlar. Bu oyuncularımızın başına gelen ufak tefek hareketler ve bazen hepimizin de kızdığı ama gündeme getirdiği çok şeyler oluyor. Bugün hem Emre hem de Kuyt'un başına gelenler konusunda çok masum davranabiliyoruz. Kimseye yapılmasın. Bizim oyuncumuz olduğu için söylemiyorum. Buna farklı bir tepki koymak ve bütün oyuncuların da buna dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Son haftalarda bizde bu türlü hadiselerin üst üst gelmiş olmasını, tesadüf olarak değerlendirmek ve düşünmek istiyorum."

Futbolcularını kutladığını söyleyen Yanal, nasıl bir pozisyonda bulunduklarının farkında olduklarını belirterek, "Bu yolculukta şampiyon olmak için bundan sonra da elimizi sıkı tutup en iyi sonuçları alacağız" dedi.

- "Cesaretin nerede olduğu öyle şeylerle ölçülmez"

Ersun Yanal, tribün olayları nedeniyle tatil edilen Trabzonspor maçında hakem kararının ardından soyunma odasına doğru hareketlenmesiyle ilgili soru üzerine, "Futbolun konuşulacağı çok konu var, polemik yapılacak konu gündeme getiriliyor. Polemik yapılacak güzel bir malzeme. Herkes bu malzemeyi işliyor ama futbolun konuşulacak o kadar şeyi vardı ki. Siz bu girişi konu yaptınız, ben bunu hiç değerlendirmiyorum bile. Orada bulunan her şey içinde bir ben mi kaldım? Cesaretin nerede olduğu öyle şeylerle ölçülmez" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Açıklamalarınızdan Fenerbahçe'nin üzerinde manipülasyon yapılıyormuş gibi bir intiba edindim" şeklindeki ifadeleri üzerine "Ben manipülasyon demedim" diyen Yanal, "Benim kanaatim şu. Türkiye'de futbolun tertemiz olması için herkes uğraş veriyor. Başta bu konuda hiç söz almayan belki de hiç yorum yapmayan kişilerden bir tanesiyim. Her şey ortada. Ben bu konunun içine girmeyeceğim. Ama her şeyin ortada olduğunu ve nelerin ne olduğunu da hepimiz çok iyi biliyoruz. İşte geldiğimiz nokta ortada" diye konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Kalite anlamında sormuştum" şeklindeki ifadeler üzerine de "Çok uzun bir konu. Ama geldiğimiz nokta, apaçık ortada. Her şey manipüle edilen bir yerde bunu konuşmak çok zor" değerlendirmesinde bulundu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...