Bu meydan İzmir Gündoğdu

Bu meydan İzmir Gündoğdu

GÜNDEM Haberleri

İzmir dün tarihî bir gün yaşadı. Gündoğdu Meydanı'nda Başbakan'ı bağrına basan yüz binler 'Değişim vakti geldi' mesajını verdi.

Her güne iki miting sığdıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü adresleri Manisa ve İzmir oldu. Kendisini bekleyen mahşeri kalabalıklara hitap eden Erdoğan, MHP'yi, MHP'nin elinde bulunan Manisa'da, CHP'yi de kalesi İzmir'de sert sözlerle eleştirdi. nbsp;
İzmir'de Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım doldu. İzmirlileri, "Ege'nin incisi, kurtuluşun ve demokrasinin şehri, zümrüdü anka" diye selamlayan Erdoğan, kalabalığı, "Yeni Türkiye'ye, istiklal mücadelesine sahip çıkıyorsunuz" sözleriyle övdü. Meydanları gösterip "Ey medya! Bu da mı montaj?" diye soran Erdoğan özetle şunları söyledi: nbsp;
"CHP zihniyeti yıkımdır, ateştir, ortalığı karıştırmaktır. Bunların bu ülkede dikili ağacı yok. İzmir buna hasret. Bu muhteşem topluluk bunu söylüyor. İstiklal mücadelesindeki gibi Sivas'tan yola çıktık. Hızla devam ediyoruz. 81 vilayet 'benim irademe partime, hükümetime dokunma' diyor. Gittiğimiz illerde hiç kimse taşkınlık yapmıyor. Onunla iftihar ediyorum. CHP'nin gençliğine bak, elinde molotof, taş, sopa. MHP gençliği de aynı. Yapılan çirkinlikleri milletim görüyor. Sokaklardaki azgınlığı, vandallığı, şımarıklığı, CHP'nin MHP'nin gerilim siyasetini, medyanın kışkırtıcı manşetlerini, Pensilvanya'daki zatı milletim görüyor. Millet, sözünü sandıkta haykırmak için 30 Mart'ı bekliyor. Bize diyorlar ki 'yaşam tarzlarına müdahale ediyorsunuz'. Nerede müdahale ettik? Hangi uçakta, hangi otobüste, hangi devlet dairesinde, nerede? Bu bunların nakaratıdır. Belediye başkanı olduğumda İstanbul'da da söylediler. Bir kızcağız Pendik'te trenden düştü. Bizim attığımızı söylediler. Kimse artık bunları yutmuyor. Devran değişti. Kardeşlerim, ayrıştırıyorsunuz diyorlar. Biz tam tersine 77 milyonu kardeş yaptık. Demokrasi bizimle güç kazandı. Ekonomiyi büyüttük, sofradaki ekmeği çoğalttık. Artık Türkiye enerjisini gerilimlere harcamamalı. Türkiye kutuplaşmaların, çatışmalarının ükesi olmamalı. Kimse kimseye ötelemesin, horlamasın, aşağılamasın istiyoruz. Karşımızdakilerinden de bunu bekliyoruz. Ama bunlar, ideolojilerini kolay kolay terk edecek partiler değil. Bidon kafalılar, göbeğini kaşıyan adam dediler halka. CHP, halkı çıkar. Senin halkla işin yok. Sakarya'da konuşuyor, "Burada belediyeyi alırsak, meydanın altını otopark yapacağız" diyor. AK Parti'li belediye zaten otopark yapmış. Adamın haline bak. Adam da bilmiyor, adamın adayı da. Geçen seçimde oyunu dahi kullanamadı. Lokomotif böyle olursa, arkasından gelen ne olur? Mersin'i AK Parti'den alacağız diyor. Zaten orada CHP belediyesi var. İyice dağıtmış vaziyette. Pelsinvalya ile aklını bozdu. Sindirerek, istismarla oy toplamaya çalışıyorlar. Kaset yayınladılar, montaj yaptılar millet başbakanını daha fazla kucakladı."
İZMİR FETRETTEN ÇIKSIN
Kendisini dinleyen coşkulu kalabalığa projelerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Ne olur gelin şu İzmir'i kurtaralım" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "İzmir'e 11 yılda 24 katrilyon yatırım yaptık. Birçok ilimiz Binali Beye talip oldu. Binali Bey, İzmir'e tercih etti. Bir de bana, hayat İzmir dedi. Yüzyılın şehircilik hareketini başlatmak için yola koyuldu. 1414 projeyle yola çıktı. Hala İzmir gibi bir yerde vahşi depolama yapılıyor. CHP belediyeciliği bilmez. Binali Beyi buraya getirdiysek bunun bir sebebi var. İzmir'e bu yakışmıyor. İzmir fetretten çıksın. Çöpten, çukurdan, selden, bakımsızlıktan kurtulsun istiyoruz. İzmir'de dünyanın en ileri limanı yapılıyor. İstanbul-İzmir otoyolunun önemli bir adımını attık. 5 ayrı noktada otoyol yapılıyor. 8 saatlik yol 3,5 saate düşüyor. İzmir'e AK Parti mi, çöplük bile inşa edemeyen CHP mi kurtaracak?"
BİZ?DEVLETİ SOKAKTA BULMADIK
Başbakan Erdoğan, Manisa mitinginde de paralel yapı için "Neoergenekon" nitelemesinde bulundu. "Çetelerle, mafyayla, cuntayla mücadele ettik. Çeteleri tasfiye ettik. İnşallah 30 Mart'tan sonra kalan çeteleri de tasfiye ediyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Neymiş Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. İnzivaya çekilmiş ama oradan alüfteleri takip ediyor. Ya sen hoca mısın, istihbarat örgütünün başı mısın, nesin sen? İnzivaya çekilmiş, iş takipçiliği yapıyor, senaryo talimatları veriyor, Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Genelkurmay Başkanını, bakanları, savcı, hakim, bürokratları dinleyip, en mahrem devlet sırlarını kaydediyor. Bu casusluktur, yapamazsın böyle bir şey. Aileleri böldüler, milleti parçaladılar. Ama yakayı ele verdiler, bedelini de ağır ödeyecekler. İnlerine gireceğiz. Öyle kolay kolay biz bu devleti sokakta bulmadık." nbsp;

Bu meydan İzmir Gündoğdu nbsp;

nbsp;Bu meydan İzmir Gündoğdu
Manisa

SANDIK NAMUSUNUZDUR, SAHİP ÇIKIN
Manisa konuşmasında "Sandıklar namusunuz, sahip çıkın. Bunlarda her numara var. Kuş uçurtmayın" diye çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, eski yardımcısı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi'ye destek istedi.

Başbakan Erdoğan'a çirkin hareket
Başbakan Erdoğan, İzmir'e girerken balkondan nbsp;el hareketi yapan iki kadının gözaltına alındığı daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Çirkin eylemi meydanda anlatan Erdoğan, "İşte CHP bu. Ülkenin başbakanına nasıl yaparsın. Üstelik sen bir kadınsın. İşte 30 Mart bunun için çok önemli" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...