Başbakan: 'Sermaye ve medyaya da uzanabilir'

Başbakan: 'Sermaye ve medyaya da uzanabilir'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan: '28 Şubat darbe soruşturmasına ilişkin Erdoğan "Neden sadece TSK mensupları dinleniyor" diye sorarak, 'Sermaye ve medyaya da uzanabilir' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV'nin ortak yayınında gündeme dair soruları cevaplandırdı. nbsp;Siyaset hayatı boyunca ülkeye hizmet için koştururken bir yandan da kendisini ve partisini alaşağı etmek isteyenlerle mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Başbakan Erdoğan, bunlar içinde paralel yapının en zor süreç olduğunu söyledi. Paralel yapılanmanın 35 yıllık bir proje olduğunu, bu yapıdaki yargı mensuplarının aralarında paslaşarak birtakım kanunsuz operasyonlara giriştiğini ifade eden Erdoğan, "30 mart seçimlerinden sonra yargıda gerekli düzenlemeyi daha etkili bir şekilde yapacağız" dedi. 17 Aralık operasyonunun barış sürecine, ülkenin istikrarına ve yükselişine yönelik olduğunu belirten Erdoğan, birilerinin 3. Havalimanı'ndan, 3. Köprü'den, Kanal İstanbul'dan rahatsız olduğunu söyledi ve "Allah'tan Marmaray'ı denizin altından yaptık, görmediler. Görselerdi ona da engel olmaya kalkacaklardı" diye konuştu. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını kendilerinin getirdiğini hatırlatan Erdoğan, o zaman buna karşı çıkanların bugün bu haktan faydalanmak için sıraya girdiğini dile getirdi. 28 Şubat süreciyle ilgili yürütülen soruşturmanın sorulması üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Burada sadece TSK'nın subaylarını yargılamayı doğru bulmuyorum. O dönemde bazı medya gurupları ve sivil kanatlar vardı. Atılan manşetleri hatırlayın. Bunlar niye yargılanmıyor? Bunlara da sıra gelecek. Bu Paralel yargı ve bunun pazarlayıcıları da bu işin içindeydi. Şimdi bu seçim kampanyalarında da aynı başlıklar aynı köşe yazıları yazılıyor." Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda da, "Benim her şeyim 30 Mart. 30 Mart'ta birinci parti olarak çıkmamaz lazım. Anketlere göre 45-50 bandındayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...