AK Parti'de 19 Mart teyakkuzu

AK Parti'de 19 Mart teyakkuzu

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısının ardından AK Parti yönetimi, bütün vekillerin Meclis'te hazır olması için SMS gönderdi.

Eski bakanlarla ilgili fezlekelerin Meclis'e gelmesinin ardından iktidar ile muhalefet arasında 'taktik savaşları' yaşanıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Meclis'i 19 Mart günü olağanüstü toplantıya çağırması sonrasında AK Parti Grup Yönetimi bütün milletvekiline o gün TBMM'de hazır olmaları konusunda SMS gönderdi. AK Partili vekiller seçim çalışmalarına bir gün ara vererek Ankara'ya gelecek. Öte yandan, dosyalar üzerindeki gizlilik kararının nasıl uygulanacağı da tartışma konusu oldu. Muhalefet, fezlekelerin milletvekilleri tarafından incelenmesine izin verilmesi gerektiğini dile getirirken, AK Parti 17 Aralık soruşturmasında gizlilik kararı bulunduğunu, bu sebeple Meclis'e gelen fezlekelerin eklerindeki belgelerin mahkemeye iade edilmesi gerektiğini savunuyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek hukukçulardan yazılı görüş istedi. Çiçek'e gelen ilk görüşlerin, '17 Aralık'la ilgili iddianame yazılmadan veya Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulmadan' gizlilik kararının kalkmayacağı yönünde olduğu belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise fezlekelerin milletvekillerine okunması ve açılması için ısrarcı olacaklarını söyledi.
Yücel Kayaoğlu/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...