Barajın suyu düştü bir köy geri döndü

Barajın suyu düştü bir köy geri döndü

YAŞAM Haberleri

2012 yılında Deriner Barajı'nın altında kalan Narlık Köyü, su seviyesi düşünce ortaya çıktı.

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) suları altında kalan Narlık Camisi'nin minaresi ve bazı evler, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine kendini gösterdi. Maksimum işletme kotu 392 metre, minumum ise 347,83 metre olan Deriner barajında son günlerde su seviyesi yaklaşık 361,4 metre seviyesinde bulunuyor. İki yıldır tam kapasite hizmet veren barajda, son günlerde su seviyesinin düşmesiyle birlikte ilginç görüntüler de ortaya çıktı. Bazı yapıları ve köy camisinin minaresi, su seviyesinin düşmesiyle belirdi. Baraj gölü ortasındaki minare, yöre halkının da ilgi odağı oldu. Köyün eski sakinlerinden bazıları, minarenin fotoğraf ve görüntüsünü çekti. Kimileri de eski evlerine bakıp iç geçirdi.


ÇOK DUYGUSAL ANLAR YAŞIYORUZ
Sık sık baraj kenarına gelip eski köyünü fotoğraflayan 68 yaşındaki Muhlis Cömert, "Ne yağmur ne kar yağıyor. Su seviyesi 10-15 metre düştü. Doğup büyüdüğümüz köyümüzü görünce çok duygusal anlar yaşıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...