Kayıp uçakta gözler kaptan pilota çevrildi

Kayıp uçakta gözler kaptan pilota çevrildi

DÜNYA Haberleri

Uçağı, eski Başbakan Enver İbrahim'e 5 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösteren kaptan pilotun kaçırdığı öne sürülüyor

8 Mart'ta Malezya'dan Çin'e gitmek üzere havalandıktan sonra kaybolan yolcu uçağını arayan ülke sayısı 25'e yükseldi. Uçakla ilgili birçok iddia öne sürülürken, şimdi de gözler kaptan pilot Zahir Ahmet Şah'a çevrildi. Pilotun, eski Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in tutuklanmasına tepki olarak uçağı kaçırdığı tahmin ediliyor. Hükümet karşıtı protesto gösterilerine "Demokrasi öldü" tişörtü giyerek katılan pilottan şüphelenilmenin bir başka sebebi ise, ailesinin uçağın kaybolduğu gün oturdukları evi terk etmesi.

1- 7 MART CUMA
Evden ayrıldı
Malezya Havayolları pilotu Zahir Ahmed Şah (53) Kuala Lumpur'daki evinden ayrıldı. 24 kilometre uzaklıkta, eski başbakan?Enver İbrahim'in duruşmasının yapıldığı Putrajaya'ya gitti. nbsp;

2- Enver İbrahim'in duruşmasına katıldı
'Obsesif' derecede eski Başbakan Enver İbrahim hayranı olan kaptan pilot Şah, duruşmaya katıldı. Şah'ın, çevresindekilere "Eski başbakanın suçsuz olduğuna inanıyorum" dediği öğrenildi. İbrahim, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şah, 7 saat sonra uçuş hazırlıkları yaptı.

3- SAAT 12:41 Boeing 777 havalandı
Kaptan Şah ve yardımcı pilot Faruk Abdul Hamid, içinde 239 yolcu ve mürettebatın bulunduğu Boeing 777 tipi yolcu uçağı ile 2 bin 700 mil uzaklıktaki Çin'in başşehri Pekin'e gitmek üzere havalandı.

4- Saat 01:30 RADARDAN KAYBOLDU
45 dakika sonra, uçak Tayland Körfezi üzerindeyken bağlantı kesildi. Koktiptten gelen son ses, "Her şey tamam, iyi geceler" oldu. Daha sonra uçağın 7 saat 31 dakika daha uçtuğu ortaya çıktı.

5- Transponder sistemi kapatıldı
Uçağın yönünü, hızını ve bulunduğu irtifayı hava kontrol kulesine gönderen Boeing 777'deki transponder sistemi ile bağlantı kesildi. Bağlantıyı kaptan pilotun kestiği tahmin ediliyor.

6- nbsp;45 BİN FEETE ÇIKTI
Saat 01:35'te 45 bin feete çıkan uçak, batıya yöneldi. Penang adaları yakınlarında 23 bin feete inen ardından 35 bin feete yükseldi. Boeing 777'lerin en fazla 43 bin feete çıkmasına izin var.

7- nbsp;KAÇIRILDI
Malezya Başbakanı Necib Rezak, "kaçırıldı" demedi ancak "bağlantı kasten kesildi" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...