Rekor sürede çözdü

/ Kaynak: İHA
Rekor sürede çözdü

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere'de 2 mühendisin geliştirdiği Cubestormer 3 adlı robot en ünlü zekâ oyunlarından biri olan Rubik Küp'ü 3.253 saniyede çözerek rekor kırdı.

ARM işlemcisi ile çalışan robotu 18 ayda yaptıklarını belirten mühendisler David Gilday ve Mike Dobson daha önce robotun bir alt sürümü olan Cubestormer 2 ile Rubik Küpü'nü 5.27 saniyede yaparak rekor kırmıştı. Bir alt sürümüne göre yüzde 62 daha hızlı çalışan Cubestormer 3 ayrıca Hollandalı Mats Valk tarafından kırılan 5.55 saniye rekorunu da geçmiş oldu. Robotun daha fazla hızlanma potansiyeline sahip olduğunu belirten mühendis David Gilday açıklamasında ayrıca robotu daha fazla hızlandırmak için uğraşacaklarını ifade etti. Samsung Galaxy S4 zekâsını kullanarak çalışan Cubostormer, sistemde Rubik küpü analiz ediyor ve hamle sırasını hesaplayarak 4 robotik el ile küpü çözüyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...