Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ebeveynler dikkat...

/ Kaynak: İHA
Ebeveynler dikkat...

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Prof. Dr. Cem Kaan Parsak, Türkiye'de dünyaya gelen bebeklerin yüzde 7 ila 12'sinin obez olduğunu söyledi.

Çukurova Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi nbsp;Prof. Dr. Parsak yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada beslenmeden kaynaklı her geçen gün obezitenin arttığını belirtti. Bebeklerin de artık obez olarak dünyaya gelmeye başladığını belirten Parsak, "Obezite bebeklerde anne çok önemli. Annede şişmanlık, şişmanlığa bağlı şeker hastalığı varsa obez doğma meydana geliyor. Bebekler 4, 4.5, hatta 6 kilo dünyaya geliyor. Bunlar da son yıllarda toplumdaki kilo artışlarına bağlı. Şişman doğan çocuklarda anneye bağlı etkenlerden dolayı kilolu doğup sonraki yıllarda da obez olarak devam ediyor. Ergen çağındaki çocuklarda önceki yıllara göre obezite daha da arttı. Türkiye'de her doğan bebeğin yüzde 7 ile 12'si obez. Genel toplumda obezite oranımız yüzde 10'u bulmuş durumda. Ama genel şişmanlık oranı ise topluma yüzde 35-40'ı buluyor" dedi.
Prof. Dr. Parsak, gebelik öncesinde fazla kilo alınmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
"İdeal kilo ile hamile kaldıktan sonra da kadın doğum doktorunun tavsiye ettiği üzere gebelik döneminde doğru beslenme bir tarafa mutlaka almamız gereken besinler var. Hekimin almasını istediği besinleri aşırıya kaçmadan alarak, yine olabildiğince doğum kilosuna yakın kiloları alarak hamileliği bitirmemiz gerekiyor. Yani işin özü yine gebelikten önce aşırı kilolu olmamaya bakıyor. Gebelikten önce aşırı kilolu olursak bebeğimiz obez dünyaya geliyor."

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...