Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

112'ye asılsız ihbar yapanlara 250 lira para cezası

/ Kaynak: DHA
112'ye asılsız ihbar yapanlara 250 lira para cezası

GÜNDEM Haberleri  / DHA

112 Acil Servis'e yapılan ihbarların yüzde 90'ının asılsız ve gereksiz olduğu ve bu tür ihbarlara 250 lira para cezası kesileceğini belirtildi.

OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, 112 Acil Servis'e yapılan ihbarların yüzde 90'ının asılsız ve gereksiz olduğuna dikkat çekip, 27 Şubat'tan itibaren böyle ihbarlar yapan kişilere 250 lira para cezası kesileceğini söyledi.Sağlık Bakanlığı'nca satın alınan biri obezite hastalarına yoğun bakım sağlayacak, toplam 7 ambulansın 112 Acil Servis filosuna katılmasıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde tören yapıldı. Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, yeni ambulanslarla birlikte ambulans sayısının 29'a çıktığını, 18 istasyonda hizmet verdiklerini belirtti. Cengiz, 2012 yılı Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Vatandaş Memnuniyeti Araştırması'nda Osmaniye halkının hastane öncesi sağlık hizmetlerinde yüzde 99.4 oranında memnun olduğunu vurgulayıp, 81 il içinde birincilik elde ettiklerini anlattı.

'11 ÇAĞRIDAN 1'İ GERÇEK'

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ise acil sağlık hizmetlerinin kaliteli, süratli ve verimli olarak yürütülmesinin önemi üzerinde durdu. Osmaniye'de ihbar geldikten sonra 112 Acil Servis ambulansının şehir içinde 10 dakikada, kırsal kesimde 30 dakikada olay yerine ulaştığını kaydeden Vali Oduncu, en büyük sorunun gereksiz ve asılsız ihbarlar olduğuna dikkat çekti. Oduncu, "2013 yılı içerisinde 112 Acil Servis komuta kontrol merkezine vatandaşlarımız tarafından 371 bin 743 çağrı yapılmış olup, yapılan bu çağrılardan 32 bin 957'sinin acil vaka kapsamında olduğu, diğer çağrıların ise gereksiz ve asılsız ihbarlardan oluştuğu görülmektedir. Bu şu demektir; yapılan her 11 çağrıdan 10 tanesi gereksiz, sadece 1 tanesi gerçek çağrıdır. Bu, sunulan sağlık hizmetlerinin zamanında ulaşmasını engelleyen, geciktiren ve bu gecikmeden dolayı zarar gören vatandaşlarımıza karşı yapılan büyük bir saygısızlıktır" diye konuştu.

'HALKIMIZ CEZA ALACAĞINI BİLSİN'

Vali Oduncu bu sorunların ortadan kaldırılması için 27 Şubat'ta yasal düzenleme yapıldığını aktarıp, şöyle konuştu:
"Bundan sonra bu tür gereksiz çağrıda bulunanlara Kabahatler Kanunu'na göre il valisi olarak 250 lira para cezası uygulama yetkimiz bulunmaktadır. Ancak biz bunu şu anda hemen uygulamaya başlamadık. Vatandaşlarımızın bu yaptıkları gereksiz çağrıların neticesinde 250 lira ceza ödeyeceklerini önce bilsinler istedik. Belli bir müddet bekleyerek bundan haberdar olmalarını istedik. Buna rağmen asılsız ve gereksiz çağrılar devam ediyorsa, istemeyerek de olsa bunu yapanlara ceza uygulamak zorunda kalacağız. Şu da iyi bilinmeli ki; maksadımız ceza yazmak değil, yanlış yapanların yaptıklarına engel olarak, sistemin düzgün çalışmasını sağlamaktır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizi ceza uygulamaya lütfen mecbur etmesinler."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...