YGS Sınav Giriş Yerleri / ÖSYM YGS Sınav Giriş Belgesi TIKLA

YGS Sınav Giriş Yerleri  / ÖSYM YGS Sınav Giriş Belgesi  TIKLA

YAŞAM Haberleri

ÖSYM YGS Sınavı Giriş yerleri Açıklandı. YGS sınav giriş yeri belgesi öğrenme ve sorgulaması bu sayfada. ÖSYM YGS Sınavı Giriş belgeleri için tıklayın.

YGS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı. nbsp;2014 ÖSYM YGS sınavı aday işlemlerini aşağıdaki linke tıklayarak ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz. İşte YGS Sınav Giriş Belgesi ve yerleri... nbsp;2014 YGS sınavı 23 Mart Pazar günü yapılacak ve Adaylar Sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi bilgilerini 13 Mart 2014 tarihinden itibaren Aday işlemleri servisi ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecektir. nbsp;ÖSYM Başkanı Prof. Dr. nbsp;Ali Demir nbsp;önemli açıklamalarda bulundu. nbsp;Pazar günü 2 milyon 7 bin 685 aday YGS'ye girecek. Soru kitapçıkları basıldı, sonuncusu da çarşamba günü bitiyor. 2014 YGS sınavı aday işlemlerini aşağıdaki linke tıklayarak nbsp;ais.osym.gov.tr nbsp;adresinden öğrenebilirsiniz.

##tgvideo## nbsp;
2014 YGS 23 Mart Pazar günü yapılacak. Adayların sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar giriş belgelerini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adayların, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

YGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULA

ÖSYM YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULA

ÖSYM YGS ÇIKMIŞ SORULAR TIKLA ÖĞREN

YGS'ye sayılı günler kala öğrencilerin yoğun sınav kaygısı da artıyor. Aşırı kaygının başarısızlığa neden olduğu konusunda uyaran uzmanlar sınav öncesinde öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutması gerektiğine dikkat çekiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim ve Danışma Merkezi Koordinatörü Uzman Klinik Psikolog Nilgün Köstem, öğrencileri başarısızlığa sürükleyebilecek olumsuz düşüncelerle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Sınavda başarı için çalışmanın tek başına yeterli olmadığını anlatan Köstem, "Her yaş gurubunda; sınav kaygısının yaygın bir problem olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Eğer kişi 'sınav kaygısı' yaşıyor olduğunu zamanında fark edip, bu problemiyle başa çıkmayı öğrenmezse, hayatı boyunca girdiği sınavlarda sıkıntı yaşayabiliyor" dedi.

YGS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULA

ÖSYM YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULA

ÖSYM YGS ÇIKMIŞ SORULAR TIKLA ÖĞREN

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2014-YGSSınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ilehttps://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir.

SINAVA GİRERKEN BUNLARA DİKKAT!

Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. nbsp;Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. nbsp;Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.


FİZİKSEL SIKINTI YAŞANABİLİR
Öğrencinin bilgi ve becerisini engelleyecek yoğunlukta endişe, heyecan, panik, stres gibi olumsuz duyguların başarı seviyesini kötü etkilediğini aktaran Köstem, sınava girecek her bireyin kaygı yaşamasının normal hatta istenen bir durum olduğunu söyledi. Herkesin sınav kaygısını farklı şekillerde yaşadığını, bunun çok çeşitli fiziksel ve zihinsel belirtileri olabileceğini ifade eden Köstem, şunları kaydetti: "Titreme, kalp atışlarının hızlanması, terleme, üşüme, ateş basması, baş dönmesi, mide bulantısı gibi fiziksel belirtilerle karşılaşabiliriz. Bunun yanı sıra, düşünceleri toparlamada güçlük, unutkanlık, dalgınlık, anlamada güçlük, bildiklerini ifade etmede güçlükleri içeren zihinsel belirtiler karşımıza çıkabilir. Yerinde durmama, donup kalma, ağlama gibi davranışsal durumlar da yaşanabilir." nbsp; nbsp;(Yazının devamı için tıklayınız..)

ÖSYM Sınav Giriş Belgesi 2014 YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak nbsp; derken ÖSYM SInav Giriş Yerlerini bugün açıkladı. 2014 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) başvuruları 2 Ocak - 15 Ocak 2014 tarihleri arasında büyük bir heyecanla yapılmıştı. Şimdi sıra 2014 YGS sınav giriş yerleri açıklamasına gelmişti ki o da bugün açıklandı.. YGS sınav yerleri tıkla öğren YGS ile ilgili her şey tg.com.tr'de (2014 YGS sınav giriş belgesi)
##tgvideo##
Ösym'den YGS alarmı! Üniversite sınavında VİP koruma
İki milyondan fazla adayın ter dökeceği üniversiteye giriş sınavının ilk ayağı olan YGS'de (Yükseköğretim Geçiş Sınavı) çeşitli yöntemlerle sabotajların yapılacağı yönündeki iddialar üzerine ÖSYM harekete geçti. ÖSYM Başkanı Ali Demir'in Emniyet'e gönderdiği uyarı yazısına göre sınav sorularının çalınması veya kopyalanmasını önlemek için evrakların taşınacağı araçlara adeta "VİP" koruma uygulanacak. Organize kopya çekme olaylarına karşı sınav öncesinde, esnasında ve sonrasında gerekli önleyici tedbirleri alınacak. Ayrıca sanal takip sistemi oluşturulacak. 1-23 Mart tarihleri arasında sınav sorularının basımının yapıldığı basımevi girişinde emniyet tarafından görevlendirilecek 2 kişilik ekip tarafından 24 saat nöbet tutulacak. Soru kitapçıkların taşıyan araçlar güzergah dışına çıkamayacak.


ÖSYM Sınav Giriş Belgesi 2014 YGS giriş yerleri ne zaman açıklanacak nbsp; derken ÖSYM SInav Giriş Yerlerini bugün açıkladı. 2014 YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) başvuruları 2 Ocak - 15 Ocak 2014 tarihleri arasında büyük bir heyecanla yapılmıştı. Şimdi sıra 2014 YGS sınav giriş yerleri açıklamasına gelmişti ki o da bugün açıklandı.. YGS sınav yerleri tıkla öğren YGS ile ilgili her şey tg.com.tr'de (2014 YGS sınav giriş belgesi)

2014 ÖSYM YGS nbsp;giriş yerleri ne zaman açıklanacak sorusuna cevap bu haberimizde. 2014 nbsp;YGS sınavına girecek adaylar tarafından büyük bir heyecanla beklenen sınav yerleri açıklandı. 2014 YGS sınavı 23 Mart Pazar günü yapılacak ve Adaylar Sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgesi bilgilerini 13 Mart 2014 tarihinden itibaren Aday işlemleri servisi ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecektir. 2014 YGS sınavı aday işlemlerini aşağıdaki linke tıklayarak ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. nbsp;İşte ÖSYM YGS sınav giriş yerleri. nbsp;


ÖSYM Başkanı'ndan flaş karar,
YGS'ye girecekler dikkat! nbsp;

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. nbsp;Ali Demir nbsp;önemli açıklamalarda bulundu. Pazar günü 2 milyon 7 bin 685 aday YGS'ye girecek. Soru kitapçıkları basıldı, sonuncusu da çarşamba günü bitiyor. Bu yıl sınavdan sonra sorular kamuoyuna açıklanmayacak. Bu yıl YGS'de çıkan sorular açıklanmayacak. Bunun sebebini ÖSYM başkanı 'soruları yeniden kullanabiliriz' diye izah etti.Bu karar herkesi şaşkına çevirdi ve tepki aldı. Zira sorular açıklanmadığı taktirde hatalı sorular da bilinmeyecek.ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soruların neden açıklanmayacağını Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda izah etti. Demir'in öne sürdüğü gerekçe "soruları ilerde de kullanmak istemeleri".

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ TIKLA ÖĞREN


İşte ÖSYM Başkanı'nan gerekçesi;
- Yoğun bir soru havuzu oluşturma gayretimiz var. Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların bazı değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların sadece yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendi sınavlarını cevap kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri için uygun gördük. Ama sadece bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı için yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı.


SORU HAVUZUNU GENİŞLETMEK İÇİN
- Sınav yapan bir kurum olarak bizim çok zengin bir soru havuzumuz var. Çünkü her geçen gün sınav yükümüz artıyor. Çok hızlı reaksiyon vermemiz gerek durumlar söz konusu olabiliyor. Soru havuzumuzu genişletmenin yollarından biri de sorularımızı sokağa dökmemek, tüm dünyada da bunun böyle olduğunu görüyoruz. Dünyada benzeri sınav yapan kurumların hiçbiri geçmişte yaptığımız gibi sınav sorularını açıklamıyorlar. Belli bir kısmını açıklıyorlar, bilgi veriyorlar. Soruları tekrar tekrar kullanmak amacıyla muhafaza ediyorlar. Bir sorunun gerçekten kullanışlı bir hale gelebilmesi için 2-3 sene gerekiyor. Gerçek sınavda soruların denenmesi çok önemli. Eğer siz sorularınızı sınavdan sonra açıklarsanız deneme şansınız olmuyor. O zaman ölçme yeteneği belirsiz olan sorularla sınav yapmak durumunda kalıyorsunuz. ÖSYM havuzu genişletme, ölçme niteliğini iyileştirme gayreti içerisinde çalışırken önümüzdeki tek zorlayan konu bilgi edinme yayasıydı. Meclis'ten sorularımızın bilgi edinme yasası kapsamı dışında olmasını sağladık.

İSTEYEN ADAY SINAV KÂĞIDINI GÖREBİLİR
Adaylar ne yaptıklarını bilemeyecek mi?
- Bu durum, adayların bireysel olarak sınavda kendi kullandıkları soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kendilerinin incelemesine engel değil. Adaylar ÖSYM'den randevu alarak kendi kitapçıklarının asıllarını inceleyebilirler. Kişisel bilgi edinmeye bir itirazımız yok.

YA SORULAR HATALIYSA...

- Bu hataların hepsini matbaa analizi dediğimiz analiz gösteriyor aslında. Matbaa analizi şu: adayların çoğunluğu hangi soruya hangi seçeneğe gitmiş. Başarılı adaylar yani soruların yüzde 100'üne yakınına doğru cevap verenler, o soruda nasıl cevap vermiş. Bu analizlerle eğer 5 seçenekli bir soru, doğru seçenek "D" ama adayların tamamı "C"ye gitmişse burada bir sorun var demektir. Bunu tekrar uzmanına gösterip, incelettirip burada bir hata varsa direkt iptal ederiz.

SORULAR DEĞİŞMEYECEK

- Geçen yıldan bu yana ortaöğretim müfredatında bir değişme olmadığından soruların kapsamında bir değişiklik söz konusu değil.

SONUÇLARI AÇIKLAMADA SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ

- 2013 yılında yaptığımız tüm sınavları mümkün olan en kısa sürede açıklamak için gayret ettik ve büyük oranda da bunu başardık. Bu gayretimiz 2014 yılı sınavları için de devam edecek. Hedefimiz, sınav bittiği anda sonuçları açıklamak. Her an sürpriz yapabiliriz.

TUVALET YASAĞI OLACAK MI?

- Olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Bu konuda çok hassasım. Sınav salonuna giren birisinin sınav salonundan çıkmaması gerekir. Buna çok önem veririm. Çünkü nereye gittiği konusunda hiçbir bilgiye sahip olamıyorsunuz. Belki ben olurum. Ama o salonda oturan diğer adaylar o ciddi bir endişe kaynağı. Ona fırsat vermek istemiyoruz. Sınav salonundan çıkan bir daha geri dönemez. Sınavın üçte ikilik kısmı zorunludur çıkılamaz. Sonrasında isteyen çıkabilir ama geri gelemez.

YAZILI SINAVLARA GEÇEBİLİRİZ

Açık uçlu diye bilinen yazılı sınav için çok yoğun ve yaygın bir gayretimiz var. Bu gayret içinde bugüne kadar bir deneme, iki de gerçek sınav yaptık. 2014'te bazı sınavlarımızı "Yazılı Sınav" olarak yapacağız. Yazılı sınav, günümüz bilişim teknolojileri sayesinde objektif (nesnel) olarak yürütülebilir bir sınav sistemidir. Yazılı sınavların üniversiteye girişte kısa bir zaman zarfında uygulanması ise öngörülmüyor. Yeterli deneyim ve altyapı oluştuktan sonra değerlendireceğimiz bir konudur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...