Halkbank fiinalde! Tarih yazacak

Halkbank fiinalde! Tarih yazacak

SPOR Haberleri

HALKBANK! Halkbank Türk voleybol tarihine geçmek istiyor. Halkbank, Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde oynayacak. Tüm ayrıntılar tg.com.tr'de.

Halkbank Türk voleybol tarihine geçmek istiyor.Halkbank,AvrupaŞampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde oynayacak.Halkbank oyuncuları Avrupa...Halkbank,AvrupaŞampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde oynayacak.Halkbank oyuncuları AvrupaŞampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri'nden önce basın mensuplarıylabir arayageldi

İki Rus ekibi sahne alacak

Ankara'nın evsahipliğinde gerçekleştirilecek CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde de iki Rus takımı yer alacak.Kupanın favorisi Zenit Kazan ile bir diğer Rus temsilcisi Belogorie Belgorod yarı finalde karşılaşacak.Evsahibi Halkbank ise Polonya'dan Jastrzebski Wegiel ile zorlu yarı final maçınaçıkacak.Halkbank,yarı finalde karşılaşacağı Polonyaekibi Jastrzebski Wegiel ile aynı gruptayer almıştı.Başkent temsilcisi,rakibiyle Ankara'dayaptığı maçı 3-1 kazanırken,deplasmanda3-2 yenilmişti.

En önemli başarı

Arkas'tan KupadaTürk takımları arasındaen önemli derece Arkas Spor'aait.2011-2012 sezonundaPolonya'dadüzenlenen Dörtlü Final'e katılan İzmir ekibi,üçüncülük maçındaTrentino'ya3-0 mağlup olarak organizasyonu 4.sıradatamamladı.Dörtlü Final'e katılan ilk Türk takımı olan Arkas Spor,dördüncülükle Türk takımları arasındakupadaki en iyi dereceyi elde etti.Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'de sahne alacak ikinci Türk takımı olacak Halkbank,seyircisinin de desteğiyle kupayı müzesine götürerek tarihi bir başarıyaimzaatmayaçalışacak.

Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu,"Avrupaşampiyonlar ligi Dörtlü Finalleri'ndeki ilk maçımızı kazanıp finale uzanmamız lazım" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Halkbank Erkek Voleybol Takımı'nın evsahipliğinde,22-23 Mart tarihlerinde TVF Başkent Salonu'ndayapılacak AvrupaŞampiyonlar Ligi Dörtlü Finalleri öncesinde,kulüp yetkilileri,teknik ekip ve sporcular,basın mensuplarıylabir arayageldi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Halkbank Genel Müdürlük binasındaki basın toplantısına,kulüp başkanı Süleymanoğlu'nun yanı sıragenel sekreter Muhammed Zaim,genel kaptan Mehmet Tüfekçi,voleybol şube sorumlusu Dr.Atakan Mermer,üye Yalçın Kaya,antrenör Radostin Stoytchev,yardımcı antrenör Taner Atik ile oyunculardan Osmani Juantorena,Can Ayvazoğlu ve Raphael De Oliveirakatıldı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Süleymanoğlu,yaptığı konuşmada,Dörtlü Finaller'deki en önemli maçlarının cumartesi günkü Jastrzebski Wegiel maçı olduğunu belirterek,"İlk maçı kazanmadan final oynamayız.Bu yüzden bizim en önemli maçımız ilk maç.İlk maçımızı kazanıp finale uzanmamız lazım" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Seyirci desteğinin önemine değinen Süleymanoğlu,"Podyum çok önemli.Haftasonu TVF Başkent Salonu'ndatek bir koltuk bile boş kalmasın istiyoruz.Biletlerin yaklaşık yüzde 20'sini bedavadağıtacağız.Üniversitelerde stantlar kurduk.AVM'lerde de bedavabilet dağıtılacak.Ankaralılardan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Süleymanoğlu,geçen yıl CEV Kupası'ndaolduğu gibi bu yıl daŞampiyonlar Ligi'nde kupayı kaldırarak Türk voleybolundaikinci kez bir "ilk"e imzaatmak istediklerini söyledi.

Antrenör Stoytchev
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Takımın Bulgar antrenörü Radostin Stoytchev,Halkbank gibi bir takımlaDörtlü Finaller'de yer aldığı için mutluluk ve gurur duyduğunu dile getirdi.Dörtlü Finaller'in bir Türk takımının evsahipliğinde yapılacak olmasının Türk voleybolu için "devrim" niteliğinde olduğunu ifade eden Stoytchev,şöyle devam etti:
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
"Öncelikle kulübüme Avrupa'nın en büyük organizasyonunu ayağımızakadar getirdiği için teşekkür ediyorum.Avrupa'nın en iyi takımlarını ağırlayacağız.Ben kulübüm ve Türk voleybolu için elimden geleni yapmayahazırım ve yapacağım.Çok zor olacağını biliyoruz amatakım olarak hazırız.Bu kupayı fedakarlık yapmayahazır olan ve en istekli takım kazanacaktır."
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Evsahipliğinden dolayı finale direk olarak çıkmalarının ve diğer takımlar gibi fazladan maç yapmamalarının avantaj ve dezavantajlarının bulunduğunu dile getiren Stoytchev,"Bu oyun temposu açısından olumsuz gibi görünebilir amadiğerlerinden dahaaz uçak yolculuğu yapmak ve dahaaz fiziki yorgunluk olması açısından daavantajdır" şeklinde konuştu.

Oyuncular
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Takımın tecrübeli oyuncusu Can Ayvazoğlu ise evsahibi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve "O finali yaşamak istiyorum" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
CEV Kupası'nı kazanmalarının ardından Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu daalacaklarınainandığını belirten Ayvazoğlu,"Seyirci desteği ile kupayı kaldıracağız,bunu biliyorum.Hattabilmekten de öte 7.hissim bu kupayı alacağımızı söylüyor.Seyircimiz salonu doldursun,biz de alnımızın akıylakupayauzanalım" diye konuştu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Kübalı Osmani Juantorena,Dörtlü Finaller'de özellikle Rus takımlarının gücüne dikkati çekerek,"Rus takımları çok güçlü ancak bizim için önemli olan ilk maçımızdakarşılaşacağımız Polonyaekibi.Jastrzebski Wegiel maçını kazanamassak finale de çıkamayız.Bu yüzden şu an odaklanmamız gereken tek maç,bu maç" ifadelerini kullandı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Türk seyircisine seslenen Juantorena,"Salonagelin ve bize galip gelmemiz için yardımcı olun çünkü bu kupa,sadece bizim için değil Türk voleybolunun geleceği için çok önemli bir kupa" dedi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Takımın Brezilyalı pasörü Raphael De OliveiradaTürk olmasadadiğer takım arkadaşları gibi bir Türk takımındamücadele etmekten gurur duyduğunu söyledi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Oliveira,elinden gelenin en iyisini yapmak için söz verdiğini dile getirdi.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Konuşmaların ardından Raphael De Oliveira,bir Ankarageleneği olan seymen kıyafeti giyerek,takım arkadaşları ve yönetim kadrosuylabirlikte basın mensuplarınapoz nbsp; verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...