Fedon: Şehit torunu olmaktan gurur duyuyorum!

Fedon: Şehit torunu olmaktan gurur duyuyorum!

MAGAZİN Haberleri

Güçlü yorumcu Fedon, katıldığı bir tv programında şehit torunu olduğunu ve gurur duyduğunu anlattı.

Cine5 ekranlarının sevilen programı "İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme"ye taverna müziğinin başarılı ve güçlü yorumcusu Fedon konuk oldu. Fedon hayatının bilinmeyenlerini tüm samimiyetiyle anlattı.


'Şehit torunu olmaktan gurur duyuyorum'
18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü yaklaştıkça şarkıcı Fedon, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan dedesiyle ilgili duygularını anlattı. "Burada doğdum, büyüdüm, bir şehit torunuyum gurur duyuyorum. Ve böylede gidecek. Bana kalan en büyük miras, orada da ismi yazılıdır. Buna rağmen böyle bir adamın torunu olduğum halde bana gavur diyen oldu. Çok çirkin bir laf var, ben lafı edene bakarım. Diyen adam olsa laf etmez bana onun için. Ne mutlu bana miras kaldı benim ismim. "Benim de çocuklarıma aslan gibi bir adamın ismi miras kalacak. Şehitliğe maalesef geç gittim. Evliydim, yirmi beş yaşlarında gittim. Aradım buldum. Orada da kötü şeylerle yüzleştim. Öyle şeyler oluyor ki tahammül edemiyorum. Orada olan beyler, sohbet ederken "gayrimüslimden şehit olmaz" dedi. Allahım ne mantıksızlık, "Peki dedim bu vatan için bu toprak için kanını döken adama ne denir." "Müslüman değilse şehit olmaz" dediler. "Bana bir kelime bulun o zaman dedim" nedir. Babam babasını tanımamış, annesi hamileymiş gitmiş dedem bir daha dönmemiş. Peki, benim dedeme bir nbsp;isim bulun dedim. Bunun cevabını hala bulamadım. Ben şehit olarak anıyorum, o bayrağın altında yatıyor benim dedem, gurur duyuyorum.' dedi. AKŞAM

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...