Tarihi maç 85 gün sonra oynandı, 3 saniye sürdü!

Tarihi maç 85 gün sonra oynandı, 3 saniye sürdü!

SPOR Haberleri

Dünya spor tarihine geçen en kısa maç 3 saniye sürdü.Sutopu 1. Ligi'nde son 3 saniyesi yeniden oynanma kararı alınan İYİK-ENKA maçı 85 gün sonra tamamlandı

Sutopu 1. Ligi'nde son 3 saniyesi yeniden oynanma kararı alınan İYİK-ENKA maçı tam 85 gün sonra tamamlandı. Dünya spor tarihine geçen en kısa maçta, penaltıdan golü bulan ENKA, beraberliği sağladı...

İşte olay maçın öncesi ve sonrası...

1-) Tarih: 21 Aralık 2013... Şampiyonluğun iki güçlü adayı karşı karşıya... Salon sıkıntısı yaşayan İYİK, güçlü rakibi ENKA önünde 9-8 üstünlük kurmuş ve zafere gitmişti.

Maç bitmişti ama, ENKA 'kural hatası var' diyerek itiraz etmişti.

2-) ENKA cephesi; 3. faulünü alan İYİK'li sporcunun, oyunun dışında kalması gerekirken, ceza süresi dolunca, bitime
3 saniye kala oyuna dahil olduğunu ve bu esnada hakemin oyunu durdurup, bu hataya penaltı vermesi gerektiğini iddia etmişti.

3-) ENKA önce, Sutopu Federasyonu'na kural hatası itirazıyla başvurmuş ancak lehine bir sonuç alamayınca, 5 Ocak'ta olayı Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu'na taşımıştı. SGM de maçın son 3 saniyesinin 16 Mart'da tekrar edilmesine karar kılmıştı.

4-) İşte tam 85 gün sonra, İYİK ve ENKA yeniden Ataköy'de buluştu. Zamanı geriye alan oyuncular, Dünyanın 'en kısa sutopu maçı için havuza girdi. Kural gereği ENKA penaltısını attı, golünü buldu, 3 saniye içinde beraberliğe getirip, 1 puanı kaptı.

5-) Bir taraf üzüldü, bir taraf sevindi. İYİK Başkanı Caner Aksüt "Sutopunun dışında olan insanların vereceği karardan adalet beklemiyordum" deyip tepki verirken ENKA Menaceri Yalım Gören "Puanı almanın değil, adaletin yerini bulmasının peşindeydik" dedi. (Kaynak: Fanatik)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...