Tatarlar da Rusya'yı tanımıyor

/ Kaynak: İHA
Tatarlar da Rusya'yı tanımıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kırım'da yaşayan Tatarlar, Kırım Parlamentosu'nun kararıyla gerçekleştirilen referandumu ve Rusya'ya bağlanma kararını tanımadıklarını söylediler.

Dün gerçekleştirilen referanduma katılmadıklarını hatırlatan Kırım Tatarı İskender Mehmetov, referandum öncesinde Rusya askerlerinin Kırım'a girdiğini ve referandumun bu çerçevede gerçekleştiğini söyledi. Mehmetov, "Ben vatanımda 40 yıldır yaşıyorum ve buranın Rusya olmasını istemiyorum. Ukraynalılar bize yardım eder ama Ruslar bizim düşmanımız" dedi. Kırım Tatarlarından Cemil İsmailov ise "Referandum yasal olarak gerçekleştirilmedi. Rusya referandum öncesinde kendi askerlerini Kırım'a soktu sonra referandum yaptı. Rus askerleri buraya girince yaşlı insanlarımız korktular. Ama biz korkmuyoruz savaş olmasın. Putin burada imparator olmak istiyor. Bunu başaramayacak" dedi. İHA mikrofonlarına konuşan diğer Tatarlar da, referandumu ve Rusya'yı tanımadıklarını ifade ettiler.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...