Kırım'da şok eden iddia

/ Kaynak: İHA
Kırım'da şok eden iddia

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kırım Tatar Milli Meclisi Azası Rıza Şevkiyev Kırım'daki referandumda bazı kişilerin birden fazla oy kullandıklarını belirtti.

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği Kırım referandumunda seçmen kâğıtlarında isimleri olmayan Kırımlılar, referandumda pasaportlarını göstererek oy kullandı. Oy kullanılan noktalarda bilgisayar ortamında kontrol yapılmaması ve seçmenlerin parmak işaretlemesi uygulamasına tabi tutulmaması gibi tartışmalar devam ederken, Kırım Tatar Milli Meclisi Azası ve Hayriye Teşkilatı Genel Müdürü Rıza Şevkiyev'den referandumla ilgili önemli bir açıklama yaptı. İHA'ya konuşan Şevkiyev, "Kırım'da yaşayan Tatar halkımızın yüzde 99'u oy kullanmadı. Bunun dışında 600 bin Ukraynalının yüzde 80'ini de sandığa gitmedi. Burada yaşayan Ruslardan da sandığa gitmeyen ve Ukrayna'yı savunanlar vardı. Bunlar da sandığı boykot ettiler ya da Rusya'ya hayır oyu kullandılar. Bu nedenle yüzde 95 gibi bir rakam imkânsız" şeklinde konuştu.


"BİR PASAPORTLA BİRDEN ÇOK YERDE OY KULLANDILAR"


Şevkiyev bir pasaportla birden fazla yerde oy kullanıldığını da ifade ederek, "Burada yaşayan Ruslar ve Rus yanlıları, kayıtlı olmadıkları halde oy kullandılar. Pasaportlarını göstererek birden fazla yerde oy kullandılar. Bir pasaportu göstererek 2-3 ayrı yerde oy kullandılar. Ben de örneğin sadece pasaportumu göstererek, birden fazla yerde oy kullanabilirdim. Bu nedenle bu referandum yasal olmadığı gibi şaibeli de olmuştur" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...