Altında yükseliş ne kadar sürecek?

Altında yükseliş ne kadar sürecek?

Ekonomi Haberleri

Kırım referandumu altının onsunu 1400 dolar sınırına dayandı. Ancak uzmanlar bu yükselişin sona erebileceğine işaret ediyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki Kırım gerginliği, altında yükseliş sağladı. Değerli metalin ons fiyatı 1400 dolar sınırına çıktı. Ancak Bank of America Merrill Lynch altın analisti Michael Widmer, yakın zamanda bu yükselişin sona ereceğine işaret etti. CNBC'ye konuşan Widmer, "Şu anda altındaki rallinin kalıcı olduğunu ispat edecek çok fazla kanıt yok" dedi.

YÜKSELİŞE EURO BÖLGESİ ENGELİ

Widmer, Euro Bölgesi'ne dair deflasyon korkularının altındaki yükselişin önüne geçeceğini belirtti. Euro Bölgesi'de tüketici fiyatlarının düşük kalması, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz oranlarını kısa zamanda yükseltmeyeceği anlamına geliyor. Widmer, Euro Bölgesi'nde enflasyon ve daha sıkı para politikasına yönelik beklentilerin düşük olmasının, altında düşüşü getireceğini belirtti.

ABD DESTEKLEYEBİLİR

Diğer yandan ABD'den gelecek verilerin beklentilerin altında kalması altında yükselişi destekleyebilir. Birçok analist, ülkede uzun zamandır devam eden sert kış şartlarının verilerin düşük çıkmasına neden olacağına işaret ediyor. Widmer, bu endişelerin kısa zamanda geçeceğini ve altının ons fiyatının uzun süredir kaldığı 1200 dolar bandına gerileyeceğini söyledi. Analist, son dönemde fon yöneticilerin altına yönelmesinden dolayı değerli metalin fiyatında artış görüldüğüne işaret etti.

ALTIN DEĞERLENDİ

Geçen yılın tamamında yüzde 30 değer kaybeden altın 2014'te yükseliyor. Değerli metal yılbaşından bu yana yüzde 14 değerlendi. Altının onsu bugünkü işlemlerde 1391 doların üzerine çıktı. Altının onsu geçen haftayı üst üste altıncı haftasından da yükselerek yüzde 3,1 artışla kapatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...