Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ortadoğu'da virüs korkusu

/ Kaynak: AA
Ortadoğu'da virüs korkusu

SAĞLIK Haberleri  / AA

Katar ve Hollandalı uzmanların araştırma ekibinin yürüttüğü çalışmalar sonucu, "MERS-CoV" virüsü üretilip, izole edilmesinin ardından tanımlandırıldı.

Katar ve Hollandalı uzmanlardan oluşan araştırma ekibince, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan, "corona virüsü" grubunda yer alan "MERS-CoV" virüsü, üretilip, izole edilmesinin ardından tanımlandırıldığı bildirildi.
Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Yüksek Sağlık Kurulu ile Hollanda Sağlık Bakanlığı Ulusal Sağlık Enstitüsü'ne bağlı araştırmacılardan oluşan ekip ve Hollanda'daki Erasmus Sağlık Merkezi'nin, Dünya Sağlık Örgütü'yle (WHO) iş birliği içerisinde yürüttüğü araştırmalar neticesinde, ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan "corona virüsü" grubunda yer alan "MERS-CoV" virüsü tanımlandırıldı.
Sağlık alanındaki bu gelişme, virüsün özelliklerini öğrenmeye katkı sağlayacak. Ayrıca bu sayede, virüsten korunmak için gerekli önlemleri arttırabilecek, uzmanlar da hastalığı kontrol altına alma, tanı araçlarını geliştirebilme, aşı ve ilaç üretebilme konularında çalışabilecek.
Virüsün kaynağı ve yayılma yollarını öğrenebilmek için WHO ile iş birliği içinde yürütülen çalışmaların gelecek ayın sonlarında tamamlanacağı belirtilen haberde, dünyada ilk defa yapılan araştırma kapsamında, hastalığa neden olacak risk faktörleriyle virüsün kaynağının tespiti için araştırmalar ve yurt çapında taramaların yapıldığı kaydedildi. Hayvanlar ve onlarla çalışanlar üzerinde yapılan araştırmanın sonucunun "belirlenir belirlenmez" açıklanacağı ifade edildi.
WHO, konu hakkında yaptığı son açıklamada, hastalığın esas olarak insandan insana geçmediğini ancak yakın temas halinde olan insanların birbirini enfekte etme ihtimalinin bulunduğunu kaydetti. WHO'nun verilerine göre, eylül 2012'den bugüne kadar 160 "MERS-CoV" vakası klinik olarak tespit edilirken bunlardan 68 tanesi ölümle sonuçlandı. Vakaların çok büyük bir kısmı, Suudi Arabistan ve civar ülkelerinde görülürken az sayıda vakaya İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de rastlandı.

SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...