Mancini: Kazanırsak Mourinho ile...

Mancini: Kazanırsak Mourinho ile...

SPOR Haberleri

Galatasaray Teknik Direktör Roberto Mancini, Chelsea maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın yarın Chelsea ile yapacağı Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçı öncesi Stamford Bridge'de Didier Drogba ile birlikte basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Mancini, gruptan çıkmakla bir olağanüstü durumu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çok zordu o gruptan çıkmak. Chelsea de dünyanın en iyi takımlarından biri, ama inanıyorsanız galip gelebilirsiniz. İki takım için de zor ve stresli bir maç olacak. Bir golün yeterli olup olmayacağını bilemiyorum" diye konuştu.
Chelsea ile oynadıkları ilk maçta ilk devre farklı, ikinci devre farklı bir takım izlendiğinin hatırlatılması üzerine Mancini, "Sistem ve kimin oynadığı önemli değil. Yarın sahaya çıkacak 11'in vereceği performans önemli" dedi.

"Mourinho ile birlikte yemek yeme fırsatınız oldu mu" sorusuna da İtalyan teknik adam, "Mourinho ile maçtan sonra yemek yersek eğer, kazanırsak ben ödemeye hazırım" yanıtını verdi.

Londra'da oynanacak maçın Drogba için öneminin vurgulanması üzerine Roberto Mancini, "Benim için Drogba ile aynı durum geçerli değil. Manchester City'de teknik direktörlük yaptım. Bu benim için sadece bir maç. Kimsenin kendini kanıtlamasına gerek yok" ifadesini kullandı.

"MOURİNHO AVRUPA'NIN EN İYİ MENAJERLERİNDEN"

Mancini'nin basın toplantısından önce yayıncı kuruluşa verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

"İngiltere'de iyi hissediyorum çünkü burada bir sürü anım var. Burada birçok iyi iş yaptık ve İngiltere'de oynamak hep güzeldir."

"Turu geçmek için gol atmaya ve gol yememeye ihtiyacımız var."

"Hajrovic iyi ve genç bir oyuncu. Denedik ama suçu yoktu. Kontra atak ile birlikte farklı bir sisteme geçmek zorundaydık. Yarını bilmiyorum daha 24 saatimiz var. Son 2 saat kalaya kadar zamanımız var."

"Drogba bu kulüpte oynamış en iyi oyunculardan biri. Chelsea için yaptıklarından sonra yeniden burada oynamak onun için zor olacak. Kendisi tecrübeli bir oyuncu ama yine de onun için kolay olmayacak."

"Mourinho avrupanın en iyi menajerlerinden biri."

"Maç hakkında Ünal Aysal ile konuştuk o da iyi hissediyor. İyi bir iş çıkaracağımızı düşünüyor."

"Çok mutluyum. İyi hissediyorum. Takım olarak ilerlediğimizi ve daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. Ligde deplasmanda kazanmak zorundayız yoksa istediğimiz yere gelemeyiz."

DROGBA: "GOL ATARSAM SEVİNMEDEN KUTLAYABİLİRİM, AMA GALİP GELİRSEK MUTLU OLURUM"

Galatasaray'ın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Drogba ise basın mensuplarının soru sormasını beklemeden, "Tekrar buraya geldiğiniz için heyecanlı mısın" sorusunu kendisi sorarak, "Büyük bir maç olduğundan dolayı benim için zor olmayacak. Tanıdık yüzleri görmüş olmaktan son derece memnunum. Chelsea'ye karşı oynayacak olmak zor tabii ki, ama benim maça konsantre olmam zor olmayacak. Eski arkadaşlarımı ve taraftarlarımı görmek benim için güzel olacak ama Galatasaray'ın futbolcusuyum ve profesyonelim. Oğlum da bu maçta Galatasaray'ı tutacak. Tabii ki maçı kazanmak isterim ve bunu takımım için yapacağım" ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin "Galibiyet golünü atarsan sevinecek misin" sorusuna Drogba, "Gol atarsam sevinmeden kutlayabilirim, ama galip gelirsek mutlu olurum. Umarım yarın, deplasmanda kazanamadığımız maçların sonuncusu olur. Ama beraberlik de bize yetebilir" yanıtını verdi.

Galatasaray'da mutlu olduğunu da söyleyen yıldız futbolcu, "Chelsea'den galip gelerek ayrılmayı isterdim. Burada mutluyum ve yarın en iyi futbolumu oynamak istiyorum" dedi.

Futbolun kendisine çok şey verdiğini de belirten Didier Drogba, "Futbolculuğu bıraktıktan sonra da futboldan kopmam. Menajer ya da başka bir pozisyonda futbol hayatıma devam edeceğim" şeklinde konuştu.

"SEVİNMEK ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN ÇEYREK FİNAL"

Didier Drogba yayıncı kuruluşa verdiği röportajda ise şu ifadeleri kullandı:

"Chelsea benim için önemli bir kulüp. Yarını büyük bir heyecanla bekliyorum bekliyorum."

"Takımım ve benim için bir önemli maç daha. Bir maçtan daha fazla. Benim Chelsea ile bağımı biliyor herkes. Sonuç olarak rekabet ve umarım biz kazanırız."

"Gol attıktan sonra sevinip sevinmemek önemli değil çeyrek finale çıkmak önemli."

"Bunu nasıl söyleyebilirim bilmiyorum. Herkes onun benim için ne ifade ettiğini biliyor. O Real Madrid'teyken ben Galatasaray'daydım, o Inter'deyken ben Chelsea'deydim. Sonuç olarak bu bir yarışma."

HABERTÜRK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...