HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Obama Kırım için hala umutlu

Kaynak:
Obama Kırım için hala umutlu

DÜNYA Haberleri  / 

Bazı Rus ve Ukraynalı yetkililere yaptırım kararı alan ABD Başkanı Obama, Kırım krizini diplomatik yollardan çözmek için hala umut olduğunu söyledi.

"Rus yetkililere yönelik yaptırım emri verdim. Gelecek hafta Avrupa'ya gidiyorum" diyen ABD Başkanı Barack Obama, "Ukrayna hükümeti diyaloga açık. Bu süreç boyunca biz Ukrayna'ya desteğimizi sürdüreceğiz. Kongre ve uluslararası müttefiklerimizle birlikte çalışarak, Ukrayna'nın yanında yer alacağız" dedi.

Obama, "Kırım'daki işgal, Rusya'yı daha fazla yanlızlığa ve ekonomik açıdan zarara uğratacak" şeklinde konuştu.

AB VE ABD'DEN PUTİN'E DARBE

AB dışişleri bakanlarının, üzerinde uzlaştığ 21 isme AB ülkelerine seyahat yasağı uygulanacak ve bu kişilerin malvarlıkları dondurulacak. ABD Başkanı Barack Obama da, Kırım'ın fili işgalinden sorumlu Rus yetkililerin malvarlıklarını dondurdu.

Kırım'ın referandumla Rusya'ya bağlanması kararına karşı çıkan Avrupa Birliği, Moskova'ya yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplanan AB dişişleri bakanları, 21 Rus ve Ukraynalı yetkiliye yaptırım uygulanması konusunda uzlaştı.

AB dışişleri bakanlarının, üzerinde uzlaştığ 21 isme AB ülkelerine seyahat yasağı uygulanacak ve bu kişilerin malvarlıkları dondurulacak.

Brüksel'de 28 üye ülke dışişleri bakanının 3 saat süren toplantısı sonrası sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Ukrayna'nın bir parçası olan Kırım'ın Pazar günü yapılan referandumda Rusya tarafından ilhak edilmesi sonrasında 21 Rus ve Ukraynalı yetkili hakkında yaptırım kararı alındığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'daki referandumla ilgili yarın bir konuşma yapacak.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, önümüzdeki günlerde Brüksel'de toplanacak AB liderlerinin yeni yaptırım kararları alacağını belirtti.

BİR YAPTIRIM KARARI DA OBAMA'DAN

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Kırım'ın fili işgalinden sorumlu 11 Rus ve Ukraynalı yetkili hakkında yaptırım kararı alındı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın emriyle alınan yaptırımlardan Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin ve Kırımlı lider Sergey Aksyonov da bulunuyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle 7 Rus hükümet yetkilisine yaptırım getirdi. Bu Obama'nın yaptırım kararı aldığı Rus parlamentosunun diğer üyeleri ise şunlar: Vladislav Surkov, Sergey Glazyev, Leonid Slutsky, Andrei Klishas, Valentina Matviyenko ve Yelena Mizulina.

YANUKOVİÇ'E DE YAPTIRIM

ABD Başkanı Barack Obama, "Ukrayna hükümetinin altını kazıması ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği, güvenliği ve barışını tehdit eden politikalar izlemesi" gerekçesiyle eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in de aralarında bulunduğu Ukraynalı 4 kişiye daha yaptırım getirdi.

AB ve ABD'nin önümüzdeki günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın kişilere karşı da yaptırımları uygulayacağı ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...