iPhone 6 özellikleri neler olacak, ne zaman tanıtılacak

iPhone 6 özellikleri neler olacak, ne zaman tanıtılacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın gelecek nesil iPhone'unda, Samsung Galaxy S5'te kullanılan sıcaklık, basınç ve nem ölçücü sensörlerin bulunacağı iddia edildi.

İddialar doğru olabilir. Apple'ın iPhone 5s'te işlemci dışında devrimsel bir yenilik sunmaması ilk başta eleştirilse de, bir sonraki nesil iPhone'da büyük çaplı yeniliklerin yapılacağının sinyalleri yavaş yavaş gelmeye başlayınca bu eleştiriler yerini heyecana bırakmıştı. iPhone 6'ya ait olduğu iddia edilen büyük ekranlı panellerin sızması bu heyecanı ikiye katlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 6 hakkında yeni bir sızıntı geldi. iPhone 6 ve sözde iWatch ile sağlık uygulamalarını ön plana çıkarması beklenen firmanın, yeni cihazlarında farklı sensörlere yer vereceği iddia edildi.

iPhone 6'da yeni sensörler kullanılacak

Analist Sun Chang Xu'nun aktarmış olduğu son bilgilere göre; 2014 yılının sonlarına doğru tanıtılacak olan iPhone 6'da sıcaklık, basınç ve nem ölçen sensörler kullanılacak. Samsung'un Galaxy S5 cihazında yer verdiği bu sensörlerin büyük ilgi görmesi, Apple'ında bu teknolojiyi kullanmasına neden olabilir.

iWatch mutlaka tanıtılmalı

Tasarım ve ekran büyüklüğü konusunda büyük yenilikler ile gelmesini beklediğimiz iPhone 6, bu sayede sağlık uygulamalarını ön plana çıkarabilir. Ancak konu sağlık uygulamaları olunca 4 inç veya daha büyük bir cihazın spor anında kullanılması pek mantıklı değil. Bizce Apple buna çözüm olarak akıllı saat iWatch'ı kesinlikle geliştirmeli.

SHİFT DELETE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...