Hükümetten jest: Şehit ayrımı kalktı

Hükümetten jest: Şehit ayrımı kalktı

GÜNDEM Haberleri

Şehit aileleri ve gaziler, Meclisteki oturumları kendileri için ayrılan bölümden izleyebilecek. Şehitlik ayrımı da kalkacak.

Çanakkale Zaferi, 99. yıldönümünde kutlanırken, şehitler de dualarla yâd ediliyor. Hükümet bu anlamlı hafta sebebiyle şehit aileleri ve gaziler için yeni imkânları devreye sokuyor. nbsp;Bu çerçevede, Meclis Genel Kurulunda şehit aileleri ile gaziler için özel loca hazırlanıyor. Meclis binasında, Cumhurbaşkanlığı ve resmi yöneticiler için ayrılan bölümler ile kordiplomatik locası bulunuyor. Dinleyiciler ve basın için de ayrı bölüm var. Buna şehit aileleri ve gaziler için özel şeref locası da eklenmiş olacak. Projenin 23 Nisan'dan önce hayata geçirilmesi hedefleniyor. nbsp;
Harp malulleri ve terör şehitleri, devlet nazarında şehit kabul edilirken görevi başında vefat edenler ve kazada can verenler bunların hakkından yararlanamıyordu. Bu sene ilk defa vazife malullerinin aileleri resmi törenlere "şehit ailesi" olarak katılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da şehit aileleri için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bunlardan bazıları şöyle:
gt; Şehit ailelerine iki, malul olanlara bir iş hakkı verilmişti. Ortaöğretim ve üzeri mezunu olanlar de memurluk hakkı elde edecek. nbsp;
gt; Şehit ailelerine ve gazilere "ücretsiz seyahat kartı" çıkartılacak. Kartlar için 24 Mart 2014 tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvurulacak.
gt; Vazife malullerinin yakınları da 79 bin lira faizsiz krediyle TOKİ'den ev alabilecek. nbsp;Bu aileler de elektrikte yüzde 40, suda yüzde 50 indirim imkanına kavuşacak.
gt; Şehitlerin anne ve babalarına ihtiyacı olup olmamasına bakılmaksızın maaş bağlanacak.
Oğuzhan Şahin - Damla Peker/TÜRKİYE GAZETESİ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...