Gezi iddianemesi kabul edildi: 'Taksim Dayanışma' suç örgütü

Gezi iddianemesi kabul edildi: 'Taksim Dayanışma' suç örgütü

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı iddianamesi, eksikliklerinin giderilmesinin ardından İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan ve mahkemece savcılığa iade edilen Gezi Parkı iddianamesi, eksikliklerinin giderilmesinin ardından İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İade edilen iddianamede, Yapıcı ve Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak"la suçlanıyordu. Söz konusu kişiler bu sefer "suç örgütü lideri olmak" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek"le suçlandı. Söz konusu kişilerin 5 ile 13 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması istendi. Diğer 21 şüphelinin ise "toplantı gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede 5 kişinin "Taksim Dayanışma Platformu" adı altında kurdukları örgütle medya aracılığıyla halkı Taksim'e çağırdıkları, kamu güvenliğinin ciddi şekilde zarar görmesine sebep oldukları, devletin güvenlik kuvvetlerini ve kamu görevlilerini düşman gibi lanse ettikleri, terör örgütlerinin provokasyonlarına zemin hazırladıkları ifade edildi. Önceki iddianameden farklı olarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ile Mustafa Aksu ve Muhittin Akat "şikayetçi" olarak yer almadı. Şüphelilerin de "suç örgütü üyeliği" ve "kamu görevlisine direnme" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmedi. İddianameyi savcı Mesut Erdinç Bayhan hazırladı. 26 Şüpheli, 12 Haziran'de hakim karşısına çıkacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...