Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karada ve denizde çarpma tespit edilmedi

/ Kaynak: AA
Karada ve denizde çarpma tespit edilmedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Malezya uçağının kaybolduğu günden bu yana karada ya da denizde herhangi bir çarpmanın tespit edilmediği bildirildi.

BM'nin nükleer testleri gözetleyen kurumu Nükleer Denemelerin Kapsamlı Yasaklanması Antlaşması Örgütü (CTBTO), sistemlerinin, Malezya uçağının kaybolduğu günden bu yana karada ya da denizde herhangi bir çarpma ya da patlama tespit etmediğini bildirdi. nbsp;BM Genel Sekreterlik Sözcüsü Stephane Dujarric, merkezi Viyana'da bulunan CTBTO'dan verilen bilgileri, gazetecilerle paylaştı. nbsp;CTBTO'nun kullandığı bazı teknolojilerin nükleer denemelerin yanı sıra büyük uçakların karada ya da denizde çarpma ya da patlamalarını tespit etme imkanına da sahip olduğunu ifade eden Dujarric, uçağın kaybolduğu günden bu yana kurumun herhangi bir çarpma tespit etmediğini vurguladı. nbsp;Bunun uçağın kesinlikle düşmediği anlamına gelmeyeceğini de belirten Dujarric, CTBTO sistemlerinin uçakların normal inişlerini tespit edemediğini ancak çarpmalarını belirlediğini kaydederek, bu bilginin uçağın aranmasında kullanılabilecek bir veri olarak kabul edilebileceğini dile getirdi.
Kayıp uçağı arama alanlarına Batı Avustralya bölgesi de eklendi
Kuala Lumpur Pekin seferini yaparken 227 yolcusu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart'ta ortadan kaybolan Malezya Havayollarına ait kayıp uçağı arama alanlarına Batı Avustralya bölgesi de eklendi.
Yeni arama alanı olarak belirlenen Batı Avustralya'nın başkenti Parth'in 3 bin kilometre Güney Batısındaki okyanusta yapılacak arama çalışmalarına Avustralya'nın liderlik yapacağı, çalışmalara Amerika ve Yeni Zelanda'nın katılacağı açıklandı. Avustralya Deniz Güvenliği Kurumundan yapılan açıklamada okyanustaki arama alanının yaklaşık 600 bin metrekarelik bölgede yapılacağı belirtildi.


"ARAMA ZOR OLACAK"
Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Genel Müdürü John Youngarama, Avustralya, ABD ve Yeni Zelanda gemilerinin ve uçaklarının katılacağı arama çalışmalarının zor geçeceğini belirterek, "Arama alanının genişliği büyük bir sorun teşkil ediyor, bu zor bir arama olacak'' dedi. nbsp;Avustralya Başbakanı Toy Abbott, yaptığı açıklamada Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin kayıp uçağı bulmak için elinden geleni yapacağını belirtti. Abbott, "Bu trajik gizemi çözmemiz gerekiyor, talihsiz uçakta aileleri bulunan insanlara borçluyuz" ifadelerini kullandı. nbsp;239 kişi ile ortadan kaybolan Malezya uçağından tüm armalara rağmen henüz izine rastlanamadı.
Malezya Havayolları'na ait Boeing 777, 8 Mart Cumartesi günü Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken 227 yolcusu ve 12 kişilik mürettebatı ile radardan kaybolmuştu.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...