Dik dur, eğilme!

Dik dur, eğilme!

SPOR Haberleri

Türkiye, Şampiyonlar Ligi'ndeki 1-1'in rövanşında Londra'da Chelsea önünde Galatasaray'dan zafer bekliyor.

Şampiyonlar Ligi nbsp;ikinci tur rövanş maçında bugün İngiltere'nin nbsp;Chelsea nbsp;ekibine konuk olacak nbsp;Galatasaray, sezonun en önemli karşılaşmalarından birine çıkacak. nbsp;Stamford Bridge Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Alman hakem Brych Felix yönetecek. Mücadeleyi Star TV naklen ekranlara getirecek. nbsp;Arena'daki ilk maç 1-1 sona ermiş ve İngiliz ekibi avantajlı bir skorla sahadan ayrılmıştı. Tur atlaması için mutlak gol atması gereken sarı-kırmızılılar, golsüz beraberlik veya yenilgi halinde kupanın dışında kalacak. 1-1'lik eşitlikte maç uzarken, bu skorun üstündeki beraberlikler ve galibiyet ise Galatasaray'ı çeyrek finale çıkaracak.
Ada'da galibiyeti yok
Sarı-kırmızılılar, İngiliz ekipleriyle Avrupa kupalarında daha önce 18 maç yaptı ve bu müsabakalarda yalnızca 3 kez galip gelebildi. İngiliz rakiplerine karşı 7 müsabakayı kaybeden "Cim Bom", 7 maçta ise eşitliği bozamadı. Cimbom, İngiliz rakiplerine karşı bugüne kadar deplasmanda hiç kazanamadı. nbsp;Chelsea-Galatasaray karşılaşması, teknik direktör Roberto Mancini'nin sarı-kırmızılı ekibin başında 6. Avrupa kupası maçı olacak. Galatasaray, İtalyan çalıştırıcı yönetiminde 5 maçta ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, bu akşam Avrupa kupaları tarihinde İngiliz takımlarıyla 19. karşılaşmasını oynayacak.

DİDİER DROGBA HIRS DOLU
Bu benim maçım
Dünkü basın toplantısına katılan ve ilginç bir şekilde kimse soru sormadan kendi kendisine, "Tekrar buraya geldiğin için heyecanlı mısın" sorusunu yönelten Didier Drogba, "Büyük bir maç olduğundan dolayı benim için zor olmayacak. Chelsea'ye karşı oynayacak olmak zor tabii ki, ama benim maça konsantre olmam zor olmayacak. Eski arkadaşlarımı ve taraftarlarımı görmek benim için güzel olacak ama G.Saray'ın futbolcusuyum. Oğlum da bu maçta Galatasaray'ı tutacak. Tabii ki maçı kazanmak isterim ve bunu takımım için yapacağım" ifadelerini kullanarak Mavilere gözdağı verdi. Bir gazetecinin "Galibiyet golünü atarsan sevinecek misin" sorusuna Drogba, "Gol atarsam sevinmeden kutlayabilirim, ama galip gelirsek mutlu olurum. Umarım yarın (bugün) deplasmanda kazanamadığımız maçların sonuncusu olur. Ama beraberlik de bize yetebilir. G.Saray'da mutluyum ve en iyi futbolumu Chelsea'ye karşı oynamak istiyorum" cevabını verdi.

nbsp;Dik dur, eğilme!

ROBERTO MANCİNİ FORMÜLÜ VERDİ
İnanırsanız başarırsınız
Maçın oynanacağı Stamford Bridge Stadı'nda bir basın toplantısı yapan G.Saray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Çok zor bir gruptan çıkıp geldik. Chelsea de dünyanın en iyi takımlarından biri ama inanıyorsanız galip gelebilirsiniz. İki takım için de zor ve stresli bir maç olacak" diye konuştu. Mancini, "Chelsea önünde gol atmaya ve gol yememeye ihtiyacımız var" derken, "Mourinho dünyanın en iyi teknik adamlarından biri. Maçtan sonra yemek yeme fırsatı bulursak ve maçı da biz kazanırsak hesabı ben öderim" esprisi yaptı. Drogba için de anlamlı ve zor maç olduğunu belirten İtalyan çalıştırıcı, "Ama benim için sıradan bir maç. Sistem veya kimin oynadığı önemli değil. Sahaya süreceğim on birin performansı önemli" şeklinde konuştu. nbsp;

JOSE MOURİNHO ENDİŞELİ
G.Saray savaşacak
Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho bugünkü maç öncesi, "Sneijder bana göre dünyanın en iyi üç 10 numaradan bir tanesi" ifadelerini kullanırken, "Bu maç bizim için çok önemli. Kolay geçmeyecek. Rakibimiz son ana kadar savaşacaktır" şeklinde konuştu. "Drogba doğal olarak 26 yaşındaki haliyle bir değil. Başka bir görevde olsa da ileride tekrar onunla çalışmak isterim" diyen Mou, Mancini'nin yemek teklifiyle ilgili olarak da, "Mancini'yle aynı görevi yapıyor olabiliriz ama maçtan sonra yemek yememiz gerekmiyor" karşılığında bulundu.

Dik dur, eğilme! nbsp;

Sahte bilet paniği
Chelsea ile Stamford Bridge'de karşılaşacak G.Saray için İngiltere'de bilet alarmı yaşanıyor. İngilizler mücadele için tüm biletleri satarken, henüz bilet alamayan taraftarların ise uğraşlarını sürdürdüğü ve piyasaya çıktığı belirtilen 'sahte biletlerin' 200 sterlin ile 500 sterlin arasındaki bir yelpazeye kadar alıcı bulduğu ifade edildi.

Tur ödülü 3.9 milyon euro
G.Saray, Chelsea'yi elemesi durumunda UEFA'dan 3.9 milyon euro kazanacak. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne ayak bastı parası olarak 8.6, havuz parasından 5.2, grup performansıyla 2.5 ve son 16 takım arasına kalarak da 3.5 olmak üzere 19.8 milyon euronun sahibi olmuştu.


"Tulun'la görüştüm"
Galatasaray'a Sportif Direktör olarak düşünülen Teknik Direktör Muhsin Ertuğral, sarı-kırmızılı kulüple görüştüğünü açıkladı. Ertuğral, "Her teknik adamın gönlünde Galatasaray'da görev yapmak arzusu vardır. Sıcak gelişmeler var. Bülent Tulun'la görüştüm. Ama durum henüz net değil" dedi.

R.Madrid-Schalke 04
Şampiyonlar Ligi'nde günün diğer maçında ise Real Madrid, ilk maçta 6-1 mağlup ettiği Alman rakibi Schalke 04'ü Bernabeu Stadı'nda konuk edecek. Almanya'daki maçta aldığı farklı galibiyetle tur kapısını aralayan İspanyol temsilcisi, rövanşa rahat çıkacak. Maçı Rus hakem Sergei Karasev yönetecek.

Lampard dikkat çekti
Chelsea'nin yıldızı Frank Lampard, Galatasaray önünde çok dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yaparak, "Rakibimize konsantre olmaya çalışıyoruz. Şampiyonlar Ligi her sene, her takım için daha da zor hale gelmeye başladı. Biz de yarın (bugün) kendimizi yüzde yüzümüzle sahaya vereceğiz" şeklinde konuştu.


Cahill: Avantaj bizde
Dün Mourinho'yla birlikte basın toplantısı yapan Chelsea'li Cahill, Drogba'ya karşı oynamanın zor olacağını ifade ederek, "Önceki maçta ilk yarı biz iyi oynadık, ikinci yarıda onlar iyi oynadı. Bu maçta da benzer olacaktır. Ev sahibi olmanın verdiği avantajı kullanmaya çalışacağız" açıklaması yaptı.

Neşeli idman nbsp;
Galatasaray hazırlıklarını Stamford Bridge Stadı'nda yaptığı dün akşamki antrenmanla tamamladı. Sarı-kırmızılı futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından koşu ve pas çalıştı. İdman taktik uygulamalarla sona erdi. Antrenmanda Drogba'nın neşeli hareketleri dikkat çekti.

Umut'a yaş günü nbsp;
G.Saray'ın kamp yaptığı otelde Umut 'un doğum günü kutlandı. 31. yaş gününü teknik kadro ve takım arkadaşları ile kutlayan Umut, arkadaşları tarafından tebrik edildi. Arda ve Elmander de G.Saray kampını ziyaret ederek başarı diledi.

ÜNAL AYSAL 'İSTİFA EDECEK' İDDİALARINA SERT TEPKİ GÖSTERDİ
G.Saray Başkanı Ünal Aysal, "Sezon sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa istifa edecek" iddialarını yalanladı. Aysal, "Başkanlar her yarış kaybedildiğinde istifa etse kulüpler yönetilmez hal alır. Kulübün başında görevimi sürdüreceğim" ifadelerini kullanırken, "Kulüp iyi gidiyor. Borçlarmızda, verdiğimiz garantilerde azalma var ve istikrarlı ödeme sürecini devam ettiriyoruz. Elimizde 150 milyon euro'luk da bir oyuncu portföyü oluştu. G.Saray Avrupa'da da tartışmasız bir markadır" dedi. nbsp;


NOTLAR NOTLAR NOTLAR...

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında yarın İngiltere'nin Chelsea ekibine konuk olacak Galatasaray, tarihine bir önemli başarı da ekleyebilmek için sahada olacak. Turu geçecek tarafın "Devler Ligi"nde çeyrek final oynayacağı eşleşmenin ilk ayağında, kendi seyircisi önünde 1-1 berabere kalan Galatasaray, bu kez Stamford Bridge Stadı'nda tur biletini almaya çalışacak. nbsp;Karşılaşma 18 Mart salı günü saat 21.45'te başlayacak, ve Star TV'den canlı yayınlanacak. nbsp;Geride kalan sezonda teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Şampiyonlar Ligi'nde oldukça başarılı bir performans sergileyen "Cim Bom", bu sezon teknik direktör Roberto Mancini idaresinde aynı başarıyı tekrarlayabilmek için son şansını kullanacak.
- Mancini'yle Avrupa'da 6. maç
Chelsea-Galatasaray karşılaşması, teknik direktör Roberto Mancini'nin sarı-kırmızılı ekibin başında 6. Avrupa kupası maçı olacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki ilk maçına teknik direktör Fatih Terim idaresinde çıkan ve Real Madrid'e 6-1 yenilen Galatasaray, Roberto Mancini yönetiminde çıktığı 5 maçta ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
Mancini yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk müsabakasında İtalyan ekibi Juventus'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak çok önemli 1 puan kazanan sarı-kırmızılı ekip, ardından Kopenhag'ı İstanbul'da 3-1 yenerek gruptaki ilk galibiyetiyle tanıştı. Danimarka temsilcisine deplasmanda 1-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşatan "Cim Bom", Real Madrid'e ise deplasmanda 4-1 kaybederken, son maçında Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenip, gruptan çıkmasını sağlayan çok önemli bir galibiyete imza attı.
Sarı-kırmızılılar, İtalyan teknik adam idaresindeki son maçında ise Chelsea ile İstanbul'da 1-1 berabere kalmıştı.
- En golcü Umut Bulut
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon geride kalan 7 maçta sarı-kırmızılı ekibin en skorer ismi Umut Bulut.
Takımının "Devler Ligi"nde oynadığı 7 maçın tamamında süre alan ancak sadece deplasmanda oynanan Real Madrid maçına ilk 11'de başlayabilen Umut, sahada kaldığı toplam 155 dakikaya 3 gol sığdırdı.
Umut'un ardından ikişer golle Drogba ve Sneijder gelirken, Melo ile Chedjou da birer kez rakip fileleri havalandırdı.
Umut Bulut'un, Juventus-Galatasaray maçında skoru 2-2'ye getiren golü ve Sneijder'in Galatasaray-Juventus maçında skoru belirleyen tek golü, sarı-kırmızılı ekibin grup aşamasındaki en kritik golleri olarak dikkatleri çekti.
- Burak Yılmaz "Devler Ligi"nde gole hasret
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan sezon Galatasaray'ın skor yükünü çeken Burak Yılmaz, bu sezon henüz rakip ağları havalandıramadı.
Geçen sezon forma giydiği 9 maça 8 gol sığdıran ve sarı-kırmızılı ekibin çeyrek finale kadar yükselme başarısında en büyük pay sahiplerinden olan Burak, Galatasaray'ın bu sezonki 7 maçının 5'inde forma şansı bulup, 430 dakika süre almasına karşın, skora katkı yapamadı.
-Avrupa kupalarında 255. maç
Galatasaray, yarın yapacağı Chelsea maçıyla Avrupa kupaları tarihindeki 255. karşılaşmasına çıkacak.
Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 150, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 254 maç yaptı.
Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 254 maçta 97 galibiyet ve 91 yenilgi aldı, 66 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 357 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 366 gol gördü. Galatasaray takımının tarihinde mücadele ettiği Avrupa kupası organizasyonları ve istatistikleri şöyle:

nbsp;Dik dur, eğilme!


Mancini'nin tur planı hazır
Chelsea'yi önce durdurmayı hedefleyen İtalyan çalıştırıcı, son yarım saatte ise risk alıp gol arayacak. Galatasaray'da, Chelsea oynanacak olan ile 1-1'in rövanş nbsp;taktiği büyük ölçüde belirlendi. Teknik Direktör Roberto Mancini, öncelikle zorlu deplasmanda rakibinden gol yememeyi planlıyor. Bu nedenle takımını tek forvetle sahaya sürecek olan İtalyan çalıştırıcı, son maçlarda forma verdiği Yekta yerine defansif yönü ağır basan Ceyhun ile maça başlayacak. Mancini 60-65 dakika boyunca Chelsea'ye gol şansı tanımayıp, rakibini stres altına sokmayı hedefliyor. Futbolcularıyla toplantı yapan İtalyan çalıştırıcı "2. yarının ortalarına kadar gol yememeliyiz. Sabredeceği, pes etmek yok" dedi. Tur için mutlaka gol atması gereken Galatasaray, son yarım saatte ise risk alıp çift forvete dönecek ve Mancini'nin Yekta hamlesiyle pozisyon zenginliği yaşamayı hedefleyecek.
Arkadaş olmak istemiyor
Öte yandan İtalyan basınına konuşan Mancini, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho için "Benle arkadaş olmak istemiyor" dedi ve Portekizli ile aralarının bozuk olduğunu söyledi. Mancini, 2010 yılında Mourinho ile aralarındaki tansiyonun ilk olarak arttığını söylerken, "Ben oldukça normal şeyler söylemiştim ama birisi bunu tahrik edici bir şekilde sundu ve polemik başladı. Gerçekten kırılmış gibiydi. İstanbul'da birbirimizi gördüğümüzde sadece "Merhaba" dedik. Mourinho'nun beni arkadaş edinmek istediğini düşünmüyorum" dedi. nbsp; gt; Bahadır ÇOKİŞLER

nbsp;Dik dur, eğilme!


G.Saray'dan vazgeçmem
G.Saray'ın genç savunma oyuncusu Semih Kaya, yarın yapılacak Chelsea rövanş maçında 'dalya' diyecek. Sarı-kırmızılı futbolcu, "Galatasaray formasıyla 100. karşılaşmama çıkacağım için mutlu ve gururluyum" ifadelerini kullandı. Semih kulüpte sembol olmuş futbolcuların yakaladığı başarılara ulaşmak istediğini kaydederek, "Kulübümün menfaatleri dışında Galatasaray'dan ayrılmam söz konusu değil. Galatasaray benden vazgeçmediği sürece ben asla Galatasaray'dan vazgeçmem" dedi.


nbsp;Dik dur, eğilme!


CHELSEA POZU
Galatasaray zorlu karşılaşma için dün Londra'ya giderken Melo, Chedjou, Telles ve Drogba uçakta "Chelsea" pozu verdi. Telles ve Melo bu resmi Instagram'dan paylaşırken altına "Londra'ya gidiyoruz" notunu düştü. Sarı-kırmızılılarda Mancini kafileye 9 yabancı dahil etti.






Mancini'den Chelsea sürprizi! nbsp;
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında büyük bir darbe alan Galatasaray, rotasını Chelsea ile Stamford Bridge'de oynayacağı tarihi maça çevirdi. Jose Mourinho'nun takımına karşı mücadele edecek olan Roberto Mancini, Stamford Bridge'de yine farklı bir kadro ile sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Türkiye'deki yabancı kontenjanından dolayı Eboue'yi kullanamayan İtalyan teknik adam, Chelsea ile oynanacak olan Şampiyonlar Ligi rövanş maçında Fildişili yıldızı sahaya sürmeye hazırlanıyor. Karabükspor ile oynanan maçtan sonra Eboue ile bir toplantı gerçekleştiren ve "Chelsea maçına hazır ol" talimatı veren Mancini, Karabük maçında forma verdiği Sabri'yi ise yedek kulübesinde oturtacak. nbsp;Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 7 maçta da ilk 11'de olan ve sadece Juventus ile Arena'da oynanan maçta 80 dakika sahada kalan Fildişili yıldızı, Stamford Bridge'e çıkartacak olan Roberto Mancini, savunma kurgusunu ise Semih ve Hakan Balta üzerine kuracak. nbsp;Sol bekte Telles'e forma şansı verecek olan İtalyan teknik adam, orta alanda ise Ceyhun mu, yoksa Yekta mı konusunda büyük bir kararsızlık yaşıyor. Karabük maçında beklenen performansı sergileyemeyen Yekta'nın yerine Chelsea'ye karşı Yekta'nın yerine Ceyhun'u kullanması beklenen Mancini, Selçuk-Melo-Sneijder üçlüsünden de bu maçta da vazgeçmeyerek hücum hattını Didier Drogba ve Burak Yılmaz'dan oluşturacak. (sporx)




UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur heyecanı sürüyor


Chelsea-Galatasaray, Real Madrid-Schalke 04 maçları yarın, Borussia Dortmund-Zenit ve Manchester United-Olympiakos karşılaşmaları ise 19 Mart Çarşamba günü oynanacak

nbsp;Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur maçları yarın ve 19 Mart Çarşamba günü yapılacak 4 karşılaşmayla tamamlanacak. Ligde yarın Chelsea-Galatasaray ve Real Madrid-Schalke 04, 19 Mart Çarşamba günü ise Borussia Dortmund-Zenit ve Manchester United-Olympiakos karşılaşmaları oynanacak.
- Londra'da zorlu rövanş
Chelsea ile Galatasaray, yarın Londra'da 1-1 biten ilk maçın rövanşına çıkacak.
Stamford Bridge'de oynanacak karşılaşmayı Alman hakem Felix Brych yönetecek.
İki takım arasında bugüne dek yapılan 3 maçın 2'sini Chelsea kazanırken, 1 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.
- Real Madrid çok rahat
İspanya temsilcisi Real Madrid, ilk maçta 6-1 mağlup ettiği Alman rakibi Schalke 04'ü yarın Santiago Bernabau Stadı'nda konuk edecek.
Almanya'daki maçta aldığı farklı galibiyetle tur kapısını aralayan İspanyol temsilcisi, rövanşa rahat çıkacak.
Madrid'de TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Rus hakem Sergei Karasev yönetecek.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon oynadığı 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen, 6'sını kazanan ve sadece grupta Juventus ile berabere kalan Real Madrid, yarınki maçı da kayıpsız atlatmayı hedefliyor.
- Borussia Dortmund avantajlı
Alman ekibi Borussia Dortmund, 19 Mart Çarşamba günü evinde Rus temsilcisi Zenit ile karşılaşacak.
İlk maçta deplasmanda rakibini 4-2 yenen Borussia Dortmund, TSİ 21.45'te Signal Iduna Park'ta oynanacak karşılaşmaya avantajlı çıkacak.
Alman ekibinde Sven Bender ve Robert Lewandowski, Zenit'de ise Tomas Hubocan, Igor Smolnikov, Roman Shirokov, Viktor Fayzulin ve Hulk sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
- Olympiakos tarih yazmaya yakın
UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Manchester United'ı tarihinde ilk kez yenmeyi başaran Olympiakos, bu avantajını 19 Mart Çarşamba günü yapılacak rövanşta da iyi kullanarak, çeyrek finale kalmayı hedefliyor.
Yunan temsilcisi Atina'daki ilk maçta Manchester United'ı 2-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyet, Olympiakos'un rakibi karşısındaki ilk galibiyeti oldu. Daha önce Manchester United ile Avrupa kupalarında yaptığı 3 maçı da kaybeden kırmızı-beyazlılar, Pire'de buna son verip, rövanş için de avantajlı bir skor elde etti. İki ekip arasında Old Trafford Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...