Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mourinho'yu korkutan Galatasaray istatistiği!

Mourinho'yu korkutan Galatasaray istatistiği!

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Turu rövanşında Chelsea ile oynayacağı mücadele öncesinde Mourinho'yu korkutan ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Karabükspor ile deplasmanda berabere kalan Galatasaray'da artık tüm gözler Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea ile oynanacak rövanş müsabakasına çevrildi. 18 Mart Salı günü oynanacak bu kritik mücadele öncesinde, İngiliz basını da özel analizlerle eşleşmeye ayna tutmaya başladı. İngilizler, Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun, sarı-kırmızılılar ile 1-1 berabere kaldıktan sonra yaptığı, "Galatasaray'a karşı aldığımız sonuç çok tehlikeli. Deplasmanda alınan 1-1'lik sonuç çok tehlikelidir" açıklamasının üzerine giderek, ne kadar tehlikeli olduğunu istatistiklerle ortaya çıkardı. Son 5 yılda UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde, 3. Ön Eleme Turu'ndan itibaren ele alınan iki ayaklı mücadeleler sonucunda oldukça çarpıcı sonuçların ortaya çıktığı görüldü. Toplam, 600 eşleşme ve 1200 maç üzerinden yapılan araştırmada ilk maçta Chelsea'nin aldığı 1-1'lik skorun, daha önce yaşanan benzer durumlarda çok küçük bir avantaj oluşturduğu belirlendi.

DEPLASMANDA 1-1 SONRASI İHTİMAL, %53,4!

İstatistiklere göre, ilk maçta deplasmanda 1-1'lik sonuçla evine dönen takımlar -Chelsea'nin İstanbul'da yaptığı gibi- sadece yüzde 53,4'lük ihtimal ile bir sonraki tura adını yazdırabiliyor. İlk maçta deplasmanda alınan 0-0'lık bir sonuç ile bir üst tura çıkma olasılığı ise, yüzde 64,4 ile, 1-1'e göre çok daha avantajlı bir şekilde istatistiklere yansıyor.

Bunun sebebini açıklamaya çalışan Telegraph yazarı Jonathan Liew, deplasmandaki 1-1'lik bir skorun, 0-0'a göre oyunculara daha çok galibiyet gibi geldiğini ve psikolojik olarak bir rahatlamaya yol açtığını savundu. İncelemesinin sonunda Jose Mourinho'nun haklı çıktığını belirten Liew, "Jose Mourinho'nun haklı çıkmasından nefret ederiz" diyerek yazısını sonlandırdı.

nbsp;Mourinho'yu korkutan Galatasaray istatistiği!


(sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...