Danimarka'da Gül onuruna görkemli davet

Danimarka'da Gül onuruna görkemli davet

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kraliçe II. Margrethe'in resmi daveti üzerine bulunduğu Danimarka'da, onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe'nin Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna Amalienborg Sarayı'nda verdiği yemeğe Cumhurbaşkanı'na Danimarka ziyaretinde eşi Hayrünnisa Gül, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş adamları, bürokratların yanı sıra Danimarkalı bakanlar ve Dışişleri Bakanlığı ile meclis çalışanları da davet edildi.

Danimarka'da Gül onuruna görkemli davet

Yemekte bir konuşma yapan Gül, Türkiye ile Danimarka arasındaki ilişkilerin 258 sene öncesinde Osmanlı Devleti ile imzalanan dostluk ve ticaret anlaşmasına dayandığını ve günümüzde de bu ilişkilerin köklü temeller üzerinde sürdürülmesi kararlılığında olunduğunu dile getirdi. nbsp;Türkiye ve Danimarka'nın ortak çıkarlar ve aynı değerler ailesine mensup olduğunu belirten Gül, NATO, AGİT gibi kuruluşlarla işbirliği yapıldığını, en kısa sürede de AB üyelik sürecini sonuçlandırarak iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir boyut kazandırmak istediklerini söyledi.
Danimarka'da Gül onuruna görkemli davetGül konuşmasında, Türkiye'nin AB sürecini destekleyen Danimarkalı dostlarına da müteşekkir olduğunu ifade etti. nbsp;
Danimarka'da Gül onuruna görkemli davet



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...