Putin, 'Kırım tarihi Rus toprağıdır'

/ Kaynak: AA
Putin, 'Kırım tarihi Rus toprağıdır'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Putin, 'Kırım tarihi Rus toprağıdır. Kırım'daki referandum uluslararası hukuk kurallarına uygun gerçekleşti'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kırım tarihi Rus toprağıdır. Kırım'daki referandum uluslararası hukuk kurallarına uygun gerçekleşti. Kırım çok milletli bir bölge. Burada üç resmi dil olmalıdır. Rusça, Ukraynaca ve Tatarca." dedi."Kırım, BM'nin şartlarına uygun bir şekilde bağımsızlığını ilan etti. Ukrayna da bu hakkını kullanmış ve SSCB'den çıkmıştı. Şimdi bunu Kırımlıların yapmasını neden istemiyorlar" diyen Putin, "Huruşev'in, Kırım'ı Ukrayna'ya verme kararı anayasaya aykırı olarak gerçekleşti. Milyonlarca Rus vatandaşı bir ülkede yatıp, başka bir ülkede uyandı. Kırımlılar, 1991 yılında onların bir elden başka bir ele patates çuvalı gibi verildiğini söylüyorlar. O dönemde Rusya kötü bir durumdaydı ve kendi çıkarlarını koruyamadı." şeklinde konuştu.Putin, şöyle devam etti: "Bizi yaptırımlarla tehdit ediyorlar. Biz zaten bir dizi sınırlamayla yaşıyoruz. Rusya'yı köşeye sıkıştırma politikası bugün de devam ediyor. Politikalarımızı uyguladığımız için bizi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Ama her şeyin bir sınırı var.


Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduk. Sizi Rusya ile korkutanlara inanmayın. Biz Ukrayna'nın bölünmesini istemiyoruz, bizim buna ihtiyacımız yok. Kırım, asırlarca olduğu gibi orada yaşayan halkların toprağı olarak kalacak. Kırım bizim ortak mirasımız. Burası stratejik bir bölge ve sadece Rusya'nın sürdürülebilir egemenliği altında kalabilir"


Putin, "Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve yeni bir federal bölge oluşturulması" anlaşmasını imzaladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...