Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de havan topu ile saldırı: 10 ölü, 40 yaralı

/ Kaynak: AA
Suriye'de havan topu ile saldırı: 10 ölü, 40 yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Şam'ın Yelda beldesine düzenlenen havan topu ile saldırıda 10 kişi ölü, 40 kişi yaralandı.

Bölgedeki aktivistlerden Rami el-Sayed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim güçlerinin Başkent'in güneyindeki Yelda beldesinde "ticaret merkezi"nin bulunduğu yere, 2 havan topu attığını, olayda aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 10 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 40 kişinin yaralandığını söyledi.Rejim güçlerinin Beyt Sehim, Aseli, Kadem ve Hacer el-Esved bölgelerine de saldırı düzenlediğini aktaran Sayed, saldırıya uğrayan bölgelerde rejim birlikleri ile silahlı muhalifler arasında ateşkes antlaşmasının olduğunu ifade ederek, "Rejim güçleri hem silahlı muhaliflerle antlaşma yapıyor, hem bu antlaşmaları ihlal ediyor" dedi.

"Yermük'te yardım dağıtımı"

Öte yandan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) rejim güçlerinin ablukası altında bulunan Yermuk bölgesinin girişinde, halka yardım dağıttığı belirtildi.
Aktivist Sayed, yardım dağıtımının yapıldığı bölgede Hizbullah milislerinin bulunduğunu ifade ederek, "Bu nedenle oraya fazla yaklaşılamadık" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...