İstanbul'da, yabani hayvanlara doğal bahçe

/ Kaynak: İHA
İstanbul'da, yabani hayvanlara doğal bahçe

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kadir Topbaş, hayvanların doğal ortamında yaşayacağı hayvanat bahçesi projesini hayata geçireceklerini müjdesini verdi.

Sultangazi'de yapımı tamamlanan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit'in katılımı gerçekleşen törenle hizmete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde bir açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, "Sultangazi'nin yaşam alanlarını geliştirmek adına Cahit Altunay kardeşimizle elele verdik. Önümüzdeki dönemde hizmetin ardır arkası kesilmeyecek inşallah" dedi.
"SULTANGAZİ'YE 690 MİLYON YATIRIM YAPTIK"
İBB olarak 32 milyon liraya mal ettikleri Sultangazi Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nin toplantı salonları, 5 sinema, buz pisti ve 2 kütüphanesi ile çok modern, güzel tasarımlı bir eser olduğunu anlatan başkan Kadir Topbaş, ilçeye bugüne kadar 690 milyon 277 bin liralık önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.
"Su, altyapı problemlerini bitirdik. İstanbul'un her noktasına doğalgaz götürdük. Şimdi her yere metro, her yerde metro diyoruz" diyen Topbaş, baştan beri yanlış bir proje olduğunu söylediği Edirnekapı-Habipler Tramvayı'nı, Vezneciler Habipler arasında metroya dönüştüreceklerini müjdeledi.
Sultangazi'yi çok daha farklı önemsediklerini dile getiren Topbaş, metronun buradan Arnavutköy ve 3. Havalimanına gideceğini kaydeden Topbaş, "Sizler buraya yerleştiğinizde metronun geleceğini hayal edebilir miydiniz? Bizim hizmetlerimizin rüzgarına başkalarının hayalleri bile yetişemez. İnşallah Sultangazi'nin arını bugünden çok daha güzel olacak" dedi.


"DOĞAL BİR HAYVANAT BAHÇESİ YAPACAĞIZ"
Sultangazi'de medya düzenlemesi, otopark ve kapalı pazar yeri gibi hizmetleri olduğunu hatırlatan Topbaş, Sultangazi'nin komşusu Arnavutköy'e yapılacak 3, havalimanının da bölge için iş, aş ve istihdam demek olduğunun altını çizdi.
İBB'nin planlarında olan ve projesini hazırladıkları hayvanat bahçesi için kamulaştırma sıkıntısı yaşadıklarını, ancak sıkıntıları aşıp projeyi yapacaklarını müjdeleyen Topbaş, "Bir hayvansever olarak hayvanlara doğal ortamlı bir hayvanat bahçesi yapacağız. İnsanlar kafeste gezecek, hayvanlar serbest olacak. Hayvanlar doğal ortamında yaşayacak, izlemek isteyenler muhafazalı şekilde burayı gezebilecek. Bunun tersine gönlümü razı olmaz" şeklinde konuştu.
Başkan Topbaş'ın ardından kısa bir açıklama yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay 5 yıl önce göreve geldiklerinde birkaç muhtarlık binası dışında başka bir şey olmayan Sultangazi'de bugün en güzel hizmet tesislerinin yapıldığı belirtti.


"TRAMVAY YER ALTINDAN DEVAM EDECEK"
Sultangazi'deki Kültür Merkezi açılışlarının kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Başkan Altunay, "Bu neden bizi heyecanlandırıyor, biliyor musunuz? Bu çocuklarımız sinemaya gitmek için başka ilçelere gidiyordu. Bu çocuklarımız tiyatroyu tanıyamadı, bilemedi. Bu yavrularımızın doğru dürüst bir kütüphanesi bile olmadı. Bu çocuklarımız buz pistini ancak televizyonlarda gördü. Ama bugün elhamdülillah burada 5 tane cep sinemasıyla, 700 kişilik tiyatro salonuyla, çok kapsamlı bir buz pistiyle, çift kütüphanesi olan bir kültür merkezimiz var. Sultangazili bütün gençler ihtiyaçlarını burada görecek ve dışarı gitmelerine gerek kalmayacak" dedi.
Tramvayı kaldıracaklarını sözlerine ekleyen Başkan Altunay, "Tramvay yer altından devam edecek. Artık tel örgüler kalkıyor. Veznecilerden dünyanın en büyük hava alanının yapıldığı Arnavutköy'e kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...