Kırım'da Ukrayna askeri üssüne saldırı

Kırım'da Ukrayna askeri üssüne saldırı

DÜNYA Haberleri

Kırım'ın başkenti Simferopol'deki bir Ukrayna askeri üssüne silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Sergey Gayduk, saldırının arkasında Rusların olduğunu iddia etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vladislav Selezniyov saldırıda bir askerin öldüğünü, bir yüzbaşının da yaralandığını söyledi.

Reuters'a konuşan Selezniyov, saldırıyı kimin düzenlediğinin bilinmediğini ve "tam teçhizatlı saldırganların yüzlerinin kapalı olduğunu" belirtti. Associated Press'in haberine göre Selezniyov, Facebook hesabından yaptığı açıklamada ise saldırıda kullanılan kamyonun üzerinde Rus bayrağı olduğunu ifade etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Sergey Gayduk, üsse saldıranların Rus olduğunu söyledi. Amiral Gayduk ayrıca Rusya'nın, Moskova'daki birleşme anlaşmasının imzalanmasından sonra Kırım'daki Ukrayna askeri varlığının bölgeden uzaklaştırılması için askeri tavrını sertleştirdiğini belirtti.

KİEV'DEN 'SAVAŞ' UYARISI

Başkent Kiev'de hükümeti acil toplantıya çağıran Başbakan Arseniy Yatsenyuk ise şu andan itibaren Kırım'da durumun Rusya ile Ukrayna arasında bir askeri ihtilaf boyutu kazandığını duyurdu. Yatsenyuk, "Kırım'da askerlerimize ateş açılmaya başlanmıştır. Bu tür suçlarda zaman aşımı olmadığını hatırlatmak isterim. Kırım'da bulunan askerlerimizin statüsü savaş ortamında hizmet verme konumuna geçirilmiştir. Bölgede büyük bir savaşın patlak vermemesi için ABD, İngiltere ve Rusya savunma bakanlarının 1994 anlaşması uyarınca Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün garanti altına alınması için Ukrayna Savunma Bakanlığı ile birlikte çalışma komisyonu kurması yönünde çağrı yapıyoruz. Çatışmalar yayılmadan bir an önce önlenmesi gerek" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin öğleden sonra Kremlin 'de yaptığı konuşmada Kırım'ın Rusya'ya bağlanma sürecinde tek el ateş bile açılmadığına dikkat çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...