Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Genelkurmay'dan bir ilk

Genelkurmay'dan bir ilk

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay '18 Mart Şehitleri Anma Günü' için düzenlediği etkinlikte bu yıl ilk defa şehit polis, dış misyon temsilcileri ve korucu ailelerini ağırladı.

Genelkurmay Başkanlığı, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' için düzenlediği etkinlikte bu yıl ilk defa şehit polis, dış misyon temsilcileri ve korucu ailelerini ağırladı. 45 ailenin davet edildiği anma törenine, 25 şehit ailesi katıldı. Ailelere, Genelkurmay ikici Başkanı Yaşar Güler ve üst düzey askeri erkan eşlik etti.

Genelkurmay Başkanlığı, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' için düzenlediği törende, ilk defa şehit asker yakınlarının dışındaki aileleri konuk etti. Şehitleri anma etkinliği, 25 şehit ailesinin Genelkurmay Karargahı'nda bir araya gelmesi ile başladı. Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler, şehit yakınları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğin ardından, Güler ve aileler Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.

GÜLER'DEN BAĞIMSIZLIK VE BÖLÜNMEZLİK VURGUSU

Törende konuşan Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler, Türk milletinin tarih boyunca zaferden zafere koşan, bağımsızlığı özgürlüğü ve şerefi için tüm varlığını ortaya koymaktan çekinmeyen bin millet olduğuna işaret etti.

ŞEHİT BABASI: ŞEHİTLERİMİZ BİR GÜNDE UNUTULAMAZ

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Mustafa Oğuz Önder'in babası Ömer Önder, törendeki konuşmasında, burada cennet mekan şehitlerinin huzurunda saygı minnetlerini sunmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Önder nbsp; "Bugün Şeb'i Aruz'dayız. Vatan için kanını fedada tereddüt göstermeden vefat eden şehitlerimiz, bir günde unutulamazlar. Onlar ki bizim canımızdan bir parçaydı. Onlar, görevlerin en yücesi olan ulusumuzun özgürlüğü ve bu kutsal vatanın bölünmez bütünlüğünü korumada bir an bile tereddüt gösterdiler." ifadelerini kullandı. Önder'in duygu yüklü konuşmasından etkilenen katılımcıların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

"OĞLUMUN KANI YERDE KALMASIN"

Şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Yavuz 'un babası Hikmet Yavuz ise konuşmasında bir de isteğini dile getiren Yavuz, "Oğlumun kanı yerde kalmasın. Kesinlikle memleketi böldürmeyelim. Memleketimize sahip çıkalım. Komutanlarımıza Allah uzun ömürler versin. Evlatlarımız bu vatan için canlarını verdiler. Ne olur bu vatana sahip çıkalım." dedi.

"ASKER VE KORUCU ŞEHİDİ AYRIMI YAPILMASIN"

Şehit Korucu Yusuf Adıyaman'ın kızı Elmas Adıyaman, "Burada, asker şehidi ve korucu şehidi ayrımı lütfen yapmayalım. Korucu da bu vatan uğruna canını verdi. Bu vatan uğruna canını verenler şehittir. Bunun ayrımını yapmayalım. Korucu kızı olduğum için gurur duyuyorum." şeklinde konuştu

"KORUCULARIN ÖZLÜK HAKLARI VERİLSİN"

İki ay önce Şırnak'ta şehit olan korucu Hasan Caner'in eşi Zeynep Caner de, eşinin kendisi ve kızının önünde öldürüldüğünü anlattı. Caner, "Korucuların var olduğunu herkes bilmeli. Binlerce korucu aile var. Öldürülmeyi bekleyen insanlar var. Bu yüzden burada bulunmaktan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Korucuların özlük haklarına da değinen Caner, "2 yıldır şehit olanlara maaş olsun, tazminat olsun bağlanmamış. Yetkililerin bir şey yapmasını istiyoruz. Hepsi mağdur durumda." dedi.Caner, korucular üzerindeki tehditlerin hala devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Törende, TSK Armoni Mızıkası Korusu ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvar Lisans Korosu günün anlam ve önemini içeren şarkılar söyledi.

Törenin sonunda şehit ailelerine, hediyeler dağıtıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...