Geç teşhise rekor tazminat

Geç teşhise rekor tazminat

YAŞAM Haberleri

Kanser teşhisi konulan ancak tedavisine geç başlanan hastanın ölümüyle ilgili, Sağlık Bakanlığı 1 milyon 230 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi

İzmir'deki bir hastanede apandist ameliyatı olup, pataloji raporunda kanser hastası olduğunun belirlenmesine rağmen tedaviye başlanmaması sebebiyle vefat eden avukat Mehmet İsen'in sağken açtığı davada karar çıktı. İzmir 2'nci İdare Mahkemesi Sağlık Bakanlığı'nı kusurlu bularak, dava sürerken hayatını kaybeden İsen'in yakınlarına 1 milyon 230 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Dava sürerken İsen, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada 2011 yılında, hayatını kaybetmişti. Davayı ise avukat arkadaşı Ahmet Ender Benli takip etti. Avukaç Benli, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararıyla ilgili olarak, "Aslında bu tarz davalarda bu kadar yüksek tazminatlar verilmez, fakat bu olayda öyle ciddi bir rakama hükmedildi ki, bunun da, artık, insan sağlığı ve hayatına verilen değeri gösterdiğini düşünüyorum. Kararı gözü yaşlı eşi, iki çocuğuyla buruk bir mutlulukla karşıladı. Mehmet hayatını kaybetti ama başkalarına emsal oldu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...