TÜİK'ten saldırı sonrası ilk açıklama

TÜİK'ten saldırı sonrası ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

Bu sabah TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan kanlı saldırıda 7 kişi ölmüştü. TÜİK saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Veysi Erim 'in çalışan 6 kişiyi öldürdükten sonra intihar ettiği olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.Açıklamada, "Kars Bölge Müdürlüğümüzde 19.03.2014 tarihinde üzücü bir olay meydana gelmiştir. Kurumumuz çalışanlarından birisi, silahlı saldırıda bulunarak 6 personelimizi öldürmüş bir personelimizi yaralamıştır. Şahıs daha sonra kendisini vurarak intihar etmiştir. Kamuoyuna üzüntü ile duyurulur. " nbsp;Olayın detayı: Kars'ta TÜİK Bölge Müdürlüğü'nü basan silahlı saldırgan 6 kişiyi kurşuna dizdikten sonra silahı kafasına dayayıp intihar etti.Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğü'ne düzenlenen silahlı saldırıda, 7 ölü 2 de yaralı var. Sabah saatlerinde Atatürk Caddesindeki TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü'ne gelen Veysi Erim adlı kişi, bölge müdürü Mehmet Tolon ile çalışanları rehin aldı.Erim, bir süre sonra Tolon ile beraber 5 kişiye kursun yağdırdı. Olayda 6 kişi çan verdi. Haberin duyulmasının üzerine bölgeye çok sayıda emniyet personeli, özel harekat ve sağlık ekipleri gönderildi.Keskin nişancılar bölge müdürlüğünün karşısında bulunan binalarda yerlerini aldı. Görevlilerin ikna etmeye çalıştığı sırada saldırgan, silahı başına dayayarak canına kıydı.Kars Valisi Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürü Ercan Çakmak olay yerine gelerek bilgi aldı.Tepe, saldırıya ilişkin, "Olayın siyasi bir yönü yok. Tamamen bir personel olayı. Psikolojik sorunları olan bir personel." dedi.
(Ajanslar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...