Başkan ile amigo mahkemelik oldu

/ Kaynak: AA
Başkan ile amigo mahkemelik oldu

SPOR Haberleri  / AA

Bursaspor'un tribün liderlerinden Selim Kurtulan, Kulüp Başkanı Erkan Körüstan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunup, tazminat davası açtı.

Kurtulan, Bursa Adliyesi önünde avukatı Birgül Filiz ile yaptığı açıklamada, olaylarda bir kusurunun olmadığının televizyonlarda yayınlanan görüntülerde açıkça görüldüğünü söyledi. Adalete güvenlerinin tam olduğunu ifade eden Kurtulan, "Biz aslında dava açmayacaktık. 'Aile içinde böyle şeyler olur, kol kırılır yen içinde kalır' demiştik ama onlar 'biz dava süreci başlatacağız' dediler. Onlar açtıkları için biz de açıyoruz. Onlar, 'hem haksız hem güçlü', olmaz. Onun için biz şimdi dava açıyoruz. Görüntüler var, her şey ortada. Biz adalete güveniyoruz ve adalet gereğini yapacaktır inşallah" diye konuştu. Kurtulan, olay günü bir arkadaşıyla maçtan çıkarak kapalı tribününün bulunduğu bölüme doğru gittiklerini anlatarak, "Baktık Erkan Körüstan oradaydı. Ben de kendisine 'başkan taraftarla uğraşmayı bırak, takımla uğraş. Takımı iyi yerlere getir' dedim. Dememe gerek kalmadı zaten kendisi saldırmaya, küfür etmeye başladı. Başka bir şey olmadı. Polisler araya girdi. Bizler de tekrar Bursa'ya döndük" dedi. "Olay ortada bütün televizyonlar, bütün videolar var" diyen Kurtulan, "Yani saldıran o, hakaret eden o, darp eden o. Yani biz bir şey yapmadık ki. Bursaspor başkanına el kaldırmayız ki. Tazminat kazanırsak küçük çocuklara forma alacağız, yarısını da şehit ailelerine bağışlayacağız'' ifadesini kullandı.


Kurtulan, "Sizinle ilgili taraftarları kışkırttığınız ve yasal olmayan işler yaptığınız yönünde iddialar da var?" sorusu üzerine, "Bizi disiplin kuruluna vermişler. Disiplin kurulu onaylayabilir ama kongre üyeleri onaylamaz. Herkes neyin ne olduğunu Bursa'da çok iyi biliyor. Biz bir de artı bir mahkeme daha açacağız, çifte üyeliklerle ilgili'' şeklinde konuştu.


Avukat Birgül Filiz de iki gün önce oynanan Kayserispor-Bursaspor maçı sonrası tatsız olaylar nedeniyle müvekkilinin ''ağır hakaret ve darbeye'' maruz kaldığını öne sürerek, bunun için hukuki işlem başlattıklarını belirtti. Olaya ilişkin önce savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Filiz, daha sonra maddi ve manevi tazminat davasıyla müvekkilinin haklarını arayacaklarını bildirdi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...