Mancini'den yanlış Sneijder hamlesi!

Mancini'den yanlış Sneijder hamlesi!

SPOR Haberleri

Mancini'nin Sneijder'i Chelsea mücadelesinde sol çizgide oynatması tepki toplarken, Terim'in de geçen sezon aynı hamlede başarıya ulaşamadığı belli oldu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi 2. Turu rövanş müsabakasında Chelsea'ye 2-0 mağlup olurken, ortaya koyulan futbol da ne taraftarları, ne de futbol otoritelerini memnun etti. Mücadele sonrasında ortaya çıkan yorumlarda Selçuk İnan eleştirilerin odağında kalırken, Roberto Mancini'nin Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'i sol kanatta oynatması da tepki topladı. Sarı-kırmızılılarda Fatih Terim'in görevden ayrılarak, Mancini döneminin başlaması ile yükselişe geçen 30 yaşındaki oyuncu, son dönemde ise çizgide oynamaya başlaması ile etkisiz kaldı. İtalya'da bitirdiği Futbol Akademisi'ndeki bitirme tezini 10 numaralar üzerinde yapan ve ilk etapta Sneijder'in patlama yapmasını sağlayan 49 yaşındaki antrenör, son dönemde ise Hollandalı'dan verim alamadı.


SADECE SELÇUK İNAN'I GEÇTİ!
Chelsea ile oynanan mücadelede 90 dakika sahada kalan Wesley Sneijder, karşılaşma boyunca kaleye şut çekmeyi başaramazken, 47 pas denemesinde 34 kez başarıya ulaştı ve sadece %72'lik bir oran yakalayabildi. Pas isabet oranında orta sahada oynayan isimler arasında, sadece eleştiriler sonrasında 'idam tahtası'na kadar götürülen Selçuk İnan'ı (%64) geçebilen deneyimli futbolcu, sahada adeta kayboldu.


GALATASARAY PAS GRAFİĞİ...
Mücadele boyunca hücumlarda kilit oyuncu olmaktan çok uzak olan Sneijder, kendisine gelen pasları olumlu kullanamayınca atakların da durmasına yol açtı. Galatasaray'ın pas bağlantı grafiğinde de, hücumların Sneijder sonrasında kitlendiği göze çarptı. Öte yandan Wesley Sneijder, mücadele boyunca sadece 1 tane tehlike oluşturabilecek pas girişiminde bulundu. Bu sezon kariyerinin en verimli dönemini geçiren Sneijder'in sol kanatta görev alması Chelsea menajeri Jose Mourinho'yu da şaşırttı. Mücadele sonrasında konuşan Portekizli teknik adam, "Mancini'nin takımlarını çok fazla düşündüğünüzde çok fazla sonuca varamıyorsunuz. Bazen arkada, bazen ileride 3 kişi oynuyor. Orta sahasını farklı kuruyor. Sneijder ile ileride oynuyor, Burak kanatta oynuyor. Onun takımlarını anlamak kolay değil" diye konuştu.


TERİM DÖNEMİNDE DE OLMADI!
Galatasaray'da geçtiğimiz sezonun devre arasında gelen yetenekli krampon, sarı-kırmızılı takımda çok zorlandığı ilk günlerinde de sol kanatta görev aldı. 4-4-2 formasyonu ile dizilen takımda, Sneijder'e yer bulmakta zorlanan Terim, oyuncunun sol çizgide zorlandığını itiraf da etti. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;




SNEIJDER'İN TEK TEHLİKELİ PASI
7,5 milyon euroya transfer edilen yıldızı, bir süre sonra ortada değerlendirmek zorunda kaldığını belirten Galatasaray'ın eski antrenörü, "İlk geldiğinde biz 4-4-2 oynuyorduk ve ben onu sola koydum, olmadı. İyi bir oyuncuyu kazanmak adını orta üçlünün ortasına koydum. Seneye bizle beraber sezon başı geçirmediği için eksikti. Ama bu sezon geçirecek. Daha da iyi olacak." ifadelerini kullanmıştı.


VAN GAAL DE ŞİKAYETÇİ!..
Geçtiğimiz sezon Inter'de forma şansı bulamayınca Hollanda Milli Takımı'ndaki yerini kaybeden ve Galatasaray'daki oyunu ile tekrar Portakalların vazgeçilmezleri arasında giren Sneijder'in, İstanbul'daki oyun tarzı milli takımdaki hocasını rahatsız ediyor. nbsp;Galatasaray'ın en önemli isimlerinin başında gelen orta sahanın, forvet arkasında oynaması gerektiğini vurgulayan Louis van Gaal, Mancini'nin yanlış yaptığını her açıklamasında dile getiriyor. nbsp;Galatasaray'da her maça farklı taktiklerle ve kadrolarla çıkan Mancini'nin, yakın zamanda Sneijder'i forvet arkasına çekmesi bekleniyor. Spor Toto Süper Lig'de yapılan şampiyonluk yarışında bir hayli geride kalan sarı-kırmızılılarda, Sneijder'in de İtalyan hocadan ortada oynamak için bir talepte bulunacağı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...