Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihin en büyük yolsuzluğunu açıkladı

/ Kaynak: İHA
Tarihin en büyük yolsuzluğunu açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti'ye yolsuzluk suçlaması yapanlar, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu Yuvacık Barajı'dır" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit'te Kandıra Köprülü kavşağının açılışını yaptı. Açılışa Bakan Işık'ın yanı sıra, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Fikri Işık, yolla yolsuzluğun bir arada olmayacağını belirterek şöyle konuştu: "Yolsuzluk var ise yol olmaz, yol varsa demek ki kaynaklar yolsuzluğa gitmemiştir. Eğer bugün tek başına 30 milyon lira bir bedelle yapılmış kavşağın açılışındaysak, ve son bir yılda 180 milyon liralık eseri bitirip hizmete açtıysak, burada yolsuzluk arayanlar boşuna uğraşmasın. Eğer siz yolsuzluk yaparsanız, yola ayıracak kaynak bulamazsınız. Bu ülke bu günleri yaşadı. Bu ülke yolsuzluklardan dolayı bir köprülü kavşağı 10 yılda 15 yılda yapamayan iktidarları gördü. Ama bir yılda 7 kavşağı tamamlayan iktidarları da gördü."
Ankara - İstanbul arası yapılacak hızlı trenle ilgili konuşan Bakan Işık, şunları söyledi:
"Hızlı tren inşallah mayıs sonu gibi İzmitimizin hizmetinde olacak. Artık Ankara 2 buçuk saat. Hem de çok konforlu bir yolculukla. Yolsuzluk olsa hızlı tren yapılabilir mi? Adapazarı İstanbul, hattı tekrar hizmete giriyor. İlk etapta saat başı, ondan sonra da yarım saatte bir İzmit yine trenine kavuşuyor. Artık demiryolu ulaşımı İzmit'te bir konfor haline geliyor."


"20 YIL ÖNCESİNİ ÖZLÜYORLAR"


Birilerinin İzmit'in ve İstanbul'un 20 yıl öncesini özlediğini anlatan Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Özleyecek başka bir şey bulamadınız mı? İstanbul'da çöp dağlarını mı özlediniz? İstanbul'da gazetelerin promosyon olarak gaz maskesi verdiği dönemleri mi özlediniz? İstanbul'un susuzluğunu mu özlediniz? İzmit'te de bu günleri özleyenler varmış. Bazıları biz yaptık yapacağız diyor. Kocaeli'yi dünyanın en borçlu şehirleri haline getirdiniz eğer referansınız batırmaysa bundan sonra da batırırsınız. İzmit'in o günlerini özleyenler varmış. Neymiş, CHP iktidarı. CHP iktidarı koku demek, pislik demek, denizin kirliliği demek. CHP iktidarı yolsuzluk demektir. AK Parti'ye yolsuzluk suçlaması yapanlar, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu Yuvacık Barajı'dır."


Yolsuzluğu arayanların kendi tarihlerine bakması gerektiğini anlatan Işık, şunları söyledi:


"Bir genel başkan yürekli savcı arıyormuş. İnanın bizim milletimiz adam gibi muhalefet arıyor. Şu anda Türkiye'nin problemi muhalefet problemi. Ülkeye adam gibi muhalefet lazım. Geçen hafta keson batırma törenine katıldık. Birileri İzmit'i batırmıştı, biz şimdi köprünün ayaklarını denize batırıyoruz. İnşallah 2015'in sonunda Körfez Geçiş Köprüsü'nde geçeceğiz. Kocaeli'nin de boğaz köprüsü olacak inşallah."


Konuşmanın ardından protokol köprünün açılış kurdelesini kesti. Bakan Fikri Işık, köprüye Akçakoca ismini verdi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...