Sarıgül: Sirkeci ve Haydarpaşa Garları müze olacak

/ Kaynak: İHA
Sarıgül: Sirkeci ve Haydarpaşa Garları müze olacak

Politika Haberleri  / İHA

Mustafa Sarıgül, tarihi Sirkeci Garı'nda yaptığı açıklamada Sirkeci ve Haydarpaşa garlarını kent müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Sirkeci Garı'nda açıklamalarda bulundu. İstanbul'un kent müzesine ihtiyacı olduğunu dile getiren Sarıgül, tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını kent müzesi yapacaklarını söyledi. "Kentler müzeleriyle kültür şehri olur" diyen Mustafa Sarıgül, "İstanbul'da Topkapı sarayımız, Ayasofya'mız var. Ne yazık ki yeteri kadar Ayasofya ve Topkapı müzemizi dünyayla buluşturamıyoruz. Ayrıca İstanbul'umuzda müzelerimiz sayısı alabildiğine yetersiz. Son 20 yılda İstanbul'da dünya ölçeğinde bir müze ne yazık ki yapılmadı" diye konuştu.
"HAYDARPAŞA VE SİRKECİ GARLARI MÜZE OLACAK"
İki tane kent müzesi yapacaklarını ifade eden Mustafa Sarıgül şunları söyledi; "İstanbul'da iki tane önemli kent müzesini mutlaka kazandıracağım. Haydarpaşa ve Sirkeci garlarını tarihi ve mimari özellikleriyle müze olmaya son derece uygun. Bu iki gar da 2'inci Abdülhamit döneminde yapılmıştır. Bu iki tane garın gar özelliğini koruyarak kent müzesi haline getirmekte ve bütün dünyayı buraya çekebilmek bizim en önemli iki tane konumuz. Gerek Haydarpaşa, gerekse Sirkeci garının mutlaka ve mutlaka müze olmasını istiyoruz. Mutlaka gar özelliğinin de korunması lazım. Sirkeci garında çalışan hiçbir arkadaşımız mağdur edilmeyecek."


"GARLARIN DOKUSU KORUNACAK"


Garların mevcut dokusunun korunacağını ifade eden Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Burada 2 tane tercih var. Başkaları iktidara geldiği zaman AVM olabilir. Otel olabilir böyle çalışmalar var. Burasının alışveriş merkezi olmasını ve otel olmasını doğru bulmuyoruz. Tarihi dokusunu koruyacağız, onarımını yapacağız. Buraya bir proje yarışması açacağız. Proje yarışmasında gerek Sirkeci garında gerekse haydar para garını kent müzesi olarak planlayacağız" diye konuştu.


"Kent müzelerimizin gece 12.00'ye kadar açık kalması lazım ki çalışanlar var" diyen Mustafa Sarıgül, Gündüz kent müzelerine gezemeyenler var. Turistlerde kentin trafik sıkışıklığı nedeniyle gündüz gelmek istemiyorlar gece gelmek istiyorlar. Müzeler neden sadece mesai saatleri içerisinde açık olsun. Biraz daha ekonomik imtiyaz tanımak lazım. Orada çalışan personelin imkanlarını iyi bir noktaya taşımak lazım" şeklinde konuştu.


"METROLAR GECE DE ÇALIŞACAK"


Metroların gece de hizmet vermesi gerektiğini belirten Sarıgül, metroların gece saat başı çalışması gerektiğini söyledi.


Mustafa Sarıgül, şunları söyledi; "Kamu hizmetleri 24 saat devam etmesi lazım. Biz İstanbul metrosununda mutlaka gece saat 12.00 - sabah 06.00 arası, saat başı mutlaka çalışmasını arzu ediyoruz. Yurttaşlarımızdan bu konuda önemli ölçülerde şikayet alıyoruz. Gece 01.00'e kadar çalışanlar var. Çalışan evlatlarımızın evlerine gitmesinde önemli problemler var."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...