Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonsporlu Şahin: Hami Mandıralı benim idolüm

/ Kaynak: DHA
Trabzonsporlu Şahin: Hami Mandıralı benim idolüm

SPOR Haberleri  / DHA

Trabzonspor'un yeni transferi Şahin Aygüneş, 'Hami Mandıralı'yı örnek alarak büyüdüm. İdolümdü.' dedi.

Şahin Aygüneş, Trabzonspor Dergisi'ne yaptığı açıklamada bordo mavili formayla sürekli olarak ilk 11'de oynamayı hedeflediğini söyledi. Alman milli takımından teklif almasına rağmen Türk milli takımını seçtiğini belirten Şahin, şöyle devam etti:
"Almanya U-16 Milli Takımı için teklif aldım ve gidecektim. Çünkü o döneme kadar Türkiye'den beni isteyen olmamıştı. Ama Almanlar'ın çağrısından kısa bir süre sonra Türk milli takımından davet aldım ve tabii ki Türkiye'yi seçtim. İnsanın kendi vatanı için oynaması hiçbir şeyle kıyaslanamaz. Almanya'yı tercih eden Türkleri sanırım farklı bir şekilde yönlendirenler var. Ama ben bu konuyu ailemle konuştuğumda Türkiye'yi tercih etmem dışında bir alternatif gündeme gelmedi. Babam sanki Almanlar bana hiç böyle bir teklif yapmamış gibi davrandı. Onun aklındaki tek düşünce, oğlunun Türkiye için oynamasıydı."


"LAZİO GÖRÜŞMELERİNDE ANLAŞMA SAĞLANAMADI"
Kasımpaşa'da yaşadığı sakatlığın ardından forma şansı bulamadığını belirten Şahin, bu konuda şunları söyedi:
"3 yıl boyunca Kasımpaşa'da her sezon düzenli olarak forma şansı buldum. Bu istatistiklere bakıldığında görülüyor. Ancak 3'üncü sezonun ardından çapraz bağlarım yırtıldı. Çok ciddi ve uzun süreli bir sakatlıktı bu. Bu sakatlığıma ek olarak menisküs yırtığı da oldu. Böylelikle sahalara dönüşüm uzun sürdü. 10 ay kadar topa değemedim. Yani sakatlık problemim olmadığı dönemde sürekli forma şansı buldum. Sakatlık dışında hiçbir problemim olmadı. Hatta o dönem milli takımda düzenli olarak forma giyiyordum. Özellikle yurt dışından önemli transfer teklifleri aldım. Stuttgart, Bayern Leverkusen, Hertha Berlin, Lazio gibi takımlar benimle ilgilendi. Ümit milli takımda İtalya'ya karşı bir maçımız vardı. Lazio yetkilileri hem orada, hem de Türkiye'de beni izlediler. Sonrasında görüşmeler yapıldı ancak anlaşma sağlanamadı." nbsp;


"HAVALİMANINDAN DÖNÜP TRABZONSPOR'LA ANLAŞTIM" nbsp;
Trabzonspor'dan gelen teklifin kendisini çok mutlu ettiğini de vurgulayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kasımpaşa'dan ayrılmak istedim. Bu ayrılık sonrası Almanya'dan teklif aldım. Oraya dönmeye karar verdim. Hatta uçak biletimi bile almıştım. Menajerim beni aradığında havalimanındaydım. Uçağa binmemi engelledi, Trabzonspor'la görüşeceğimizi söyledi. Bir Trabzonlu olarak bu teklif beni çok mutlu etti. Sonrasında Trabzon'a geldik ve hemen anlaşma sağladık. Menajerim beni aradığında havalimanında babamla birlikteydik. Ailem fanatik Trabzonsporludur. Teklif özellikle babamı çok mutlu etti. Çocukluğum Hami'yi, Abdullah'ı, Ögün'ü, yani o kadroyu izleyerek geçti. Hayalini kurduğum formaya kavuşmak, taraftarı olduğum takımın futbolcusu olmak inanılmaz bir duygu. Babam bu zamana kadar Trabzonspor'un başarısı için dua ederdi, şimdi ise ekstradan benim için dua edecek."


"HEDEF DÜZENLİ FORMA GİYMEK" nbsp;
Trabzonspor'un her zaman Avrupa kupalarında olmayı hak ettiğini ifade eden Şahin, düzenli olarak ilk 11'de görev almak istediğini anlatırken oe şöyle dedi: "Ligde üst sıralardaki takımlarla arada büyük bir puan farkı yok. Üst üste alacağımız iyi sonuçlarla zirvede kendimize yer bulabiliriz. Trabzonspor, her sezon Avrupa'da olmayı hak eden bir takım. En büyük hedefim düzenli olarak ilk 11 'de forma giymek. Gollerimle, asistlerimle takıma katkıda bulunmak istiyorum. Şu an için bundan başka hiçbir hedefim yok. Elime çok büyük bir fırsat geçtiğinin farkındayım. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağım. Yoksa kendime ve bana bu şansı verenlere haksızlık etmiş olurum."


"İDOLÜM HAMİ MANDIRALI'YDI"
İdölünün Trabzonspor'un başına getirilen Hami Mandıralı olduğunu söyleyen Şahin, açıklamasının sonunda şunları söyledi:
"İdöl olarak tek bir isim var. 0 da Hami Mandıralı. Emin olun şu an hocam olduğu için söylemiyorum. Hami ismiyle büyüdüm. Futbolculuğunu sorarsınız aklıma hemen o inanılmaz şutları geliyor. Ailem de ona hayrandır. Hatta benim ismimi nasıl Hami koymadılar, diye şaşırıyorum. 0 isim çocukluğumdan beri aşılanmıştı bana. Mahallede top oynarken ben hep Hami olurdum. Hami hocayla ilk olarak U-17 milli takımda birlikte çalıştık. İlk karşılaşmamız ilginç oldu. Milli takıma davet edildik. Geldiğimizde karşılaştık ama onun aslında benim kahramanım olan Hami Mandıralı olduğunu bilmiyordum. Gerçeği arkadaşlarımdan öğrendim ama inanamadım. Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Çünkü o benim için hayatımda hiçbir zaman göremeyeceğim, görsem bile konuşamayacağım, tanışamayacağım biriydi. Kafamda böyle yer etmişti. 0 kadar yukarıdaydı. Ama öyle olmadı tabi. Hami hoca, bize çok iyi yaklaştı. Benimle çok iyi ilgilendi. Shalke'de de oynadığından mı bilmiyorum gurbetçileri iyi anlıyor. Hami hoca ile tanışmak benim için rüya gibiydi."

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...