Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Avea'nın yeni akıllı telefonu in Touch 3

/ Kaynak: AA
İşte Avea'nın yeni akıllı telefonu in Touch 3

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Avea'nın, akıllı telefon serisine yeni eklediği in Touch 3'ün tanıtımı yapıldı. İşte in Touch 3'ün özellikleri...

Avea'nın yeni akıllı telefonu in Touch 3'ün lansman toplantısı nbsp;Avea CEO'su Erkan Akdemir ve Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk ev sahipliğinde gerçekleştirildi.Toplantının açılışında konuşan Akdemir, serinin daha önceki modellerinde 100 bini aşkın satış yaptıklarını dile getirerek, "Avea inTouch serisi cihazlarımızı satın alanların yüzde 75'i ilk akıllı telefon deneyimini Avea in Touch serisi cihazları ile yaşadı, yüzde 50'si ise ilk 3G deneyimini Avea ile yaşadı. Avea in Touch serisiyle internet kullanımında yüzde 400'lük bir artış kaydedildi. Akıllı telefonlar kullanım alışkanlıklarını değiştiriyor" dedi.Yeni telefon in Touch 3'ün bir bölümünün Türkiye'de üretildiği bilgisini veren Akdemir, üretim konusunda Türkiye'de vergilerin yüksek olmasının üretimi baskıladığını söyledi. Akdemir, vergi noktasında tedbirler alınır ve teşvikler verilirse donanımda olmasa da, tasarım ve içerikte yerlilik oranının artırabileceğine işaret etti.
Konuşmasında kredi kartına taksit sınırlandırması kapsamında da değerlendirmelerde bulunan Akdemir, akıllı telefon pazarında Ocak ayında yüzde 28'in üzerinde artış yaşandığını hatırlatarak, bu artışın yasa geçmeden önce müşterilerin taleplerini öne çekmelerinden kaynaklandığı yorumunda bulundu.
Son 10 çeyrektir akıllı telefon penetrasyonunda pazar lideri olduklarına vurgu yapan Akdemir, "Sadece Avea markalı akıllı telefonlarla değil, yaptığımız işbirlikleriyle de bu liderliği perçinleyeceğiz" dedi.
Akdemir şunları kaydetti:
"Buluttan bahsettiğimiz, bulutla büyüyeceğimiz bir dünyada akıllı telefonların ve mobil internetin yaygınlaşması hayati önem taşıyor. Buluta bağlı bir yapının akıllı telefon ve mobil internet kullanımını arttırmadan nasıl ilerlemesini düşünebiliriz ki? Burada operatörler olarak üzerimize ciddi bir vazife düşüyor. Avea olarak biz bu vazifeyi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla hergün karşınıza yeni ürün ve hizmetlerle çıkıyoruz. Yeniliklere kafa yoruyoruz. nbsp;Herkes bu tür teknolojilere ulaşabilir olmalı diyoruz. Bu konuda tüm bariyerleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Tam da bu nedenle 1,5 yıl önce ilk Avea markalı akıllı telefonu pazara sunduk. Çok da iyi sonuçlar aldık. Örneğin, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz araştırmada, Avea in Touch markasının rakiplerimizin müşterileri arasında bile yüzde 41 oranında bilinirliğe sahip olduğunu gördük. Avea markalı telefonların, Avea'nın akıllı telefon satışı içerisindeki payı ise yüzde 12."
- Peşin fiyatı 549 lira
Basın toplantısında yaptığı değerlendirmede Avea'nın 2013 yılında başlayan değişim ve dönüşüm süreciyle birlikte büyük bir büyüme ivmesi yakaladığının altını çizen Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, "Avea i nTouch 3'ün fiyat-fayda dengesiyle de iddialı. Piyasada dünya markalarının akıllı telefonlarına eşdeğer özelliklerle donatılan Avea in Touch 3'ün peşin fiyatı 549 lira" dedi.


Avea in Touch 3'ün gelişmiş teknik özellikleri, kolayca kişiselleştirilebilen arayüzü, pratikliği ve eğlence içerikli ön yüklü uygulamalarıyla her ihtiyaca cevap verecek kadar akıllı olduğunu ifade eden Ertürk, "Avea in Touch 3, kullanıcıya büyük ekran, yüksek performans, gelişmiş kamera özellikleri, yenilenen ve kolayca kişiselleştirilebilen kullanıcı dostu bir arayüzle daha keyifli bir akıllı telefon deneyimi sunuyor" bilgisini verdi.


Avea in Touch 3'te Avea Bulutt, Avea Müzik, Tivibu Cep Avea, Avea Mobil Dergi, Avea Fırsat, Avea Oyun gibi pek çok popüler uygulamanın da ön yüklü olarak müşterilerin kullanımına sunulduğuna dikkat çeken Ertürk, "Akıllı telefon kullanımını kolay ve sorunsuz hale getirmek için Türkiye'de ilk defa Avea tarafından sunulan Akıllı Telefon Yardım Teknolojisi ile Avea in Touch 3 kullanıcıları Avea Müşteri Hizmetlerini arayarak cihazları ile ilgili tüm ayarları deneyimli uzmanlar eşliğinde çok kolayca yaptırabilecek" ifadelerini kullandı.
Ertürk, açıklamaları kapsamında mobil hayatın lokomotifi olan akıllı telefonların Türkiye'deki mevcut durumunu ve Avea'nın bu doğrultudaki hedeflerini ise şöyle anlattı:
"Türkiye'de telefon satışlarının yüzde 74'ünü akıllı telefonlar oluşturuyor. 2013 yılı boyunca ülke genelinde toplam 8,95 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yılsonu itibariyle akıllı cihaz penetrasyon oranımızı, 2012'ye göre 11 puanlık nbsp;bir artışla yüzde 37'ye yükselttik. Türkiye'deki akıllı telefon pazarında sahip olduğumuz liderliği, 10 çeyrektir kesintisiz sürdürüyoruz. Bunu başardık, çünkü Avea olarak pazarın kendisinden daha fazla bir büyüme sağladık. Yüzde 91'lik bir artışla akıllı telefon satışlarında rekor kırdık. Tüketici dostu tarife ve kampanyalarımızla tercihlerde ilk sıralarda yer aldık. Avea in Touch 3'ün de alanında tercihlerin ilk sırasında yer alacağına eminiz."
-Avea in Touch 3
Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, operatör markalı ilk "4,5 inç ekranlı" akıllı telefon olma özelliğinin yanı sıra 5 MP flaşlı arka kamerası, görüntülü görüşme sağlayan ön kamerası ve gelişmiş kamera özellikleriyle dikkat çekiyor. Cihaz, panoramik fotoğraf çekme, HDR kalitesinde çekim yapabilme, Yüz Tanıma ve Gülümseme Tanıma teknolojisine sahip.
Kullanıcılar, Avea inTouch 3'e 24 ay taahhüt vererek tarifeye ek ayda 1 liradan başlayan fiyatlarla veya peşin 549 liradan sahip olabilecekler. Kampanya kapsamında Avea in Touch 3'ü satın alanlara, Avea Bulut'tan 12 ay boyunca 4 GB saklama alanı ve 3 ay boyunca aylık 50 Şarkı İndirme Paketi de hediye edilecek. Cihazı alan faturasız müşterilere ise 12 ay boyunca her ay 1 GB internet hediye edilecek.

TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...