Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AK Parti'nin reklamı yasaklandı! İşte Erdoğan'ın ilk yorumu

AK Parti'nin reklamı yasaklandı! İşte Erdoğan'ın ilk yorumu

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'nin yeni reklam filminin YSK tarafından durdurulmasından sonra Başbakan Erdoğan'dan cevap gecikmedi

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın Tekirdağ'daki miting sonrası YSK'nın aldığı kararı hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, "Biz de onu yasaklarız. Yasağa yasak getiririz. Değişik formüller bulunur" açıklaması yaptı. AK Parti'nin reklamla ilgili nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.


YSK REKLAM FİLMİNİ NEDEN YASAKLADI?

AK Parti'nin bayraklı reklamı ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet başvurusu yapıldı. Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, AK Parti'nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Oy birliği ile alınan kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmasına karar verildi. Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nun 58. maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. Kanun maddesi şöyle: "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır.'

İŞTE O REKLAM-İZLE

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...