Camileri meyhaneye çevirdiler

Camileri meyhaneye çevirdiler

DÜNYA Haberleri

Ocak 2013'te müslümanları katletmeye başlayan Hristiyan milisler şimdi de ibadet etmelerini engellemek için camileri meyhaneye dönüştürüyor.

Aralık 2012'de Seleka'nın iktidara gelmesiyle suların bulanmaya başladığı Orta Afrika'da Ocak 2013'de de Hristiyan Milisler bölgedeki Müslümanları katletmeye başladı. Şimdi de Müslümanların ibadet etmelerini engellemek için camileri meyhaneye dönüştürüyorlar.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan Milisler tarafından Müslümanlara uygulanan zulüm devam ediyor. Ocak 2013'den bu yana Müslümanları katleden Hristiyan Milisler, şimdi de Müslümanların ibadet mekanı camileri meyhaneyi andıran, içki içip dans ettikleri yerlere çeviriyorlar.

Müslümanların evlerini yağmalıyorlar

Başkent Bangui'deki Müslümanların evlerini yağmalayıp oraları da kendi amaçları doğrultusunda kullanan Anti-Balaka Milisleri, BM'nin ve Uluslararası örgütlerin 'etnik soykırımı bırakma' uyarılarına kulak asmıyor.

Evleri yağmalanan Müslümanlar, canlarını kurtarmak için komşu ülke Kamerun'a sığınıyor. Burada da kötü şartlarda yaşam mücadelesi veren Müslümanlar, çaresiz durumda.

Başkent Bangui'de sadece 900 Müslüman kaldı

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki 2012 Aralık ayında başlayan olaylar gün geçtikçe büyüyen şiddet ülkeyi kaosa ve iç savaşa sürükledi. İki yıl boyunca ülkede iki darbe gerçekleşirken hükümet üç kez el değiştirdi. Selekalar iktidara geldiğinden bu yana ise Hristiyan Anti-Balaka Milisleri, Müslümanlara karşı 'etnik soykırım' yapıyor. Daha önce, düşman olarak Seleka militanlarını gösteren Hristiyan Milisler iktidarın el değiştirmesinden sonra Müslümanlara karşı cadı avı başlattılar.Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos olaylar başlamadan önce 100 bin Müslümanın bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Bangui'de sadece 900 Müslümanın kaldığını açıkladı.

Kaynak: KÜBRA TÜRK / YENİSAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...