Obama'dan 'Ukrayna'da askeri sefer' açıklaması

/ Kaynak: AA
Obama'dan 'Ukrayna'da askeri sefer' açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ordusunun, Ukrayna'da Rusya'ya karşı askeri bir eylemde bulunmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, bazı yerel medya organlarına verdiği röportajda, "Ukrayna'da askeri sefere gitmeyeceklerini" bildirdi.

"Ukraynalılar bile bizim Rusya ile askeri anlamda angajmana girmemizin uygun düşmediğinin ve Ukrayna için de bunun iyi olmadığının farkındadır" diyen Obama, bu konuda yaptıklarının ise Ukrayna'nın kendi geleceğini belirlemesi gerektiği noktasında güçlü uluslararası koalisyonun olması için diplomatik kaynakları herekete geçirmek olduğunu kaydetti. nbsp;

Obama, diplomasinin daha iyi bir yol olduğuna işaret ederek, askeri seçeneğin masada bulunmadığına açıklık getirdi. Obama, "Rusya ile gerçek bir savaşı tetiklememize gerek yok. Ukraynalılar da bunu istemez, kimse bunu istemez" diye konuştu.

Ancak, konu ABD'nin ve NATO müttefiklerinin çıkarları olduğunda bunu koruyacaklarını da herkesin bildiğini belirten Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de "güç ile değil, zayıflıkla hareket ettiğini" yorumunda bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...