Kayıp uçağın parçaları Hint Okyanusu'ndan çıktı iddiası!

/ Kaynak: AA
Kayıp uçağın parçaları Hint Okyanusu'ndan çıktı iddiası!

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya Havayolları'na ait uçağının kaybolmasından sonra çok sayıda iddia gündeme gelmişti, peki kayıp uçağın parçaları Hint Okyanusu'nda mı işte detaylar.

Malezya'dan Çin'e giderken 13 gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağına ait olduğu sanılan Hint Okyanusu'nun güneyinde saptanan 2 parçadan birinin, 24 metre büyüklüğünde olduğu bildirildi.Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü John Young, yaptığı açıklamada, Hint Okyanusu'nun güneyinde uydu tarafından belirlenen 2 parçadan birinin 24 metre büyüklüğünde olduğunu belirtti. Young, kayıp uçağa ait olma ihtimali olan ve uydudan belirlenen iki parçayı bulmak için, bölgeye 4 uçağın gönderildiğini yerel saatle 16.00'da yola çıkan uçakların 4 saat sonra 20.00 sularında bölgeye ulaşacağını söyledi.

-''Parçalar gemilerden düşmüş olabilir''-

Young, parçaların kayıp uçağa ait olup olmadığı konusunda bölgeye ulaşıp, parçaları alıp inceledikten sonra detaylı bilgi verebileceklerini ifade etti. nbsp;
''Parçalar bölgeden geçen bir gemiden düşmüş de olabilir, bundan ancak parçaları inceledikten sonra emin olabiliriz'' diyen Young, bölgede havanın normal ancak görüş mesafesinin biraz düşük olduğunu bildirdi.
Young, ''Uydudan resimleri görülen parçalar üzerinde herhangi bir renk veya iz var mı'' sorusuna, ''Herhangi bir şey görünmüyor'' diye cevap verdi.
Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü Young, ABD ve Yeni Zelanda ile yürüttükleri arama çalışmalarına katılmak isteyen ülkeler olduğunu belirterek, bu ülkeleri beklemeye aldıklarını, gelişmelere göre ihtiyaç duyulduğunda arama çalışmalarına bu ülkelerin de katılabileceğini dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...