Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kırım resmen Rusya'ya bağlanıyor

/ Kaynak: AA
Kırım resmen Rusya'ya bağlanıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını öngören anlaşmayı parlamentoya gönderdi.

Rus resmi haber ajansı İtar-Tass'ın haberinde, Putin'in dün nbsp; Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, Sivastopol Belediye Başkanı Aleksey Çalıy,Kırım Meclis Başkanı Vladimir Konstantinov ile imzaladığı anlaşma ve Anayasa Mahkemesi'nden gelen metnin meclise gönderildiği belirtildi.

Putin'in dün Kremlin Sarayı'ndaki törende imzaladığı anlaşma, Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi ise bugün nbsp; Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya bağlanması ve federal bölge oluşturulmasına yönelik anlaşmanın yasalara uygun olduğuna karar vermişti. Mahkeme üyeleri,Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya katılmasını öngören anlaşmayı oybirliğiyle onaylayarak, metni parlamentoya göndermişti.

Rusya yasalarına göre, anlaşma metni Anayasa Mahkemesi tarafından onaylandıktan sonra parlamentonun alt ve üst kanatlarında görüşülecek. Anlaşma burada kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek.

İmzalanan anlaşmaya göre, Kırım'ın Rusya'ya tam olarak entegre edilmesi için 1 Ocak 2015 yılına kadar geçiş süreci işletilecek. Bu süreçte, genel ve yerel yönetim organlarının şekillendirilmesinin yanı sıra, ekonomik, sosyal, askeri ve kanuni yapılanmalar tamamlanacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...