Manchester United'ın müthiş geri dönüşü!

Manchester United'ın müthiş geri dönüşü!

SPOR Haberleri

Manchester United, Olimpiakos'u ağırladı. Karşılaşmayı Robin van Persie'nin şov yaptığı karşılaşmayı 3-0 kazanarak çeyrek finale çıkan takım oldu.

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında evinde Olimpiakos'u ağırlayan Manchester United, Robin van Persie'nin şov yaptığı karşılaşmayı 3-0 kazanarak çeyrek finale çıkan takım oldu. İlk maçta evinde ManU'yu 2-0 mağlup eden ve rövanşa avantajlı çıkan Olimpiakos elenmekten kurtulamadı. 25. dakikada penaltı golüyle takımını umutlandıran van Persie, 45 ve 52. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaptı, İngiliz ekibini adeta tek başına çeyrek finale taşıdı. Gecenin diğer karşılaşmasında ise B.Dortmund 4-2 kazandığı ilk maçın rövanşında evinde Zenit'e 2-1 mağlup olsa da tur atlayan takım oldu. Zenit 16'da Hulk'la öne geçse de Kehl 38'de Dortmund'a beraberliği getirdi. Rondon'un 73. dakikadaki golüyle maçı kazanan Zenit turu kaybetti. İşte çeyrek finaldeki takımlar: Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid, PSG, Bayern Münih, Chelsea, Manchester United, Borussia Dortmund.


2015-16'yı garantiledik!
Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United - Olympiakos mücadelesi Türkiye'nin Devler Ligi kaderini belirledi. Avrupa'daki katsayı yarışmasında dengeler değişirken, İngiliz temsilcisinin Pire ekibini elemesi Türiye'nin 2015-16 sezonunda direkt olarak katılmasını garantiledi. Olympiakos Manchester United'ı eleseydi Yunanistan, Türkiye'nin önüne geçiyordu. Manchester United'ın galibiyeti Türkiye'ye bir anlamda hediye oldu.
Türkiye'nin katsayı sıralamasında bir diğer rakibi ise İsviçre. İsveç'in puanları UEFA Avrupa Ligi'nde yarışan Basel'e bağlı. Basel, UEFA Avrupa Ligi 3. Turu'nda Salzburg ile karşılaşacak.
Son olarak Galatasaray'ın Chelsea'ye elenmesiyle Avrupa'da bizi temsil eden bir takım kalmadı. Türk takımları bu sezon Avrupa'da 33,5 puan topladı. Türkiye sıralamada ise 11. sırada bulunuyor.


Rooney'nin maaşı bütçemizin % 90'ı
Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş mücadelesinde Premier Lig ekibi Manchester United ile eşleşen Olimpiakos'un sportif direktörü Juanjo Lorenzo, kulübün maddi durumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2011 yılında göreve gelmesinin ardından Yunan ekibinin yükselişindeki kilit isimlerden biri olarak gösterilen Lorenzo, Manchester United'ın kadro yapısı hakkında görüşlerini ifade ederken, kırmızı şeytanların yıldızı Wayne Rooney hakkında ise ilginç bir ifade kullandı. Manchester United'ın bir yıllık gelirinin, şu sıralar maddi problemler ile boğuşan Olimpiakos'un bütün masraflarını karşılayacağını belirten İspanyol spor adamı, ayrıca Wayne Rooney'nin maaşının ise kendi bütçelerinin %90'ına denk geldiğini ifade etti.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...